Uunon elämä ja Uuno on ontunnu viime viikkoina pahasti. Entine Ryhmä Rämä on muuttunnu Ryhmä Raihnaksi ja siellä on muutama tuttuki jäseninä: Lonkka-Lyyti, Lumpio-Lasse, Reisirevähdys-Risto ja Jomotus-Jukka. Myö kuitenki uhkarohkeesti Raihna-Ryhmän kanssa päätetti lähtijä vielä jotokselle kattomaa onko ryhmästä ennää mihinkään. No johonki siitä vielä on (esimerkiksi kaatopaikalle tai kukka-kukkulalle, jossa horsmia ja koiranputkia koristeena kasvaa), mutta ei juuri mihinkään vaativampaa aivotoimintaa vaativaan toimitukseen.

Jotoksen valmistelut tehtii hätiköijen ja ilman isompija järkitoimintoja ja tuloshan on ollu sen mukanen. Mönkiin mäni usija homma jo valmistellessa. lentoasemalle kyllä kerittii ajoissa ja lippujen ja tikettijen ja kassiliimapaperijen tilaus eli siisäänheittotoimitus automaatilla onnistu ilman neuvontaa ja vahinkoja, mutta niijen liimaliuskojen kanssa Uunolla oli vaikeuksija. Kovasti ryttäänty koko viivakoodisatsi, mutta kyllä ne tiedot jollakin konstllla miunki liimapapereista saivat ongittua. Tekniikka on merkillistä ja ihmeellistä nykyvään.

Kapsäkit ku saatii sitte lempattuva käsistä tiskille ja mäntii turvallissushenkilöijen syyniin, huomattii siinä vöijen ja lompsien ja muijen vermeijen irrotuksessa, että Raihna-ryhmän yheltä jäseneltä oli jo laivaanlastauskortti hukassa. Voi perkele siitä sättä sitte synty ku piti alkaa niijen vermeijen ja täysinäisten muovikiulujen kanssa pakitteleemaa ruveta. Siinä tarvittii sitte jo avuksi kenttähenkilökuntaa, jotta saatii pakiteltuva kaikkijen karsinoijen ja naruaitojen ylitte tarpeelline määrä takasin ja koneelta kyselemää uutta laivaanlastauskorttija, jonka ensimmäine revisio oli johonki kadonnu. 

Täällä perillä sitte oon usijamman päivän koitellu näitä nettihommija viritellä kohilleen ja aamupäivällä aattelin jo virittää nää kaikki romut tuosta terassilta pitkin mäkijä, mutta sitte tuuri jossaki kohin käänty ja sain netin pelittämää ainaki narun varassa. Tuota langatonta en kyllä ennää kokeile yhtää kertaa ku toimii nytte. narun varassa.

Raihnaryhmältä on yheltä niska ja olkapäät palannu ja yheltä ainakin molemmat perskannikat ja joltaki välillä hermot. Lonkka vaivaa yhellä ja toisella lumpio ja takareisi pahimpina riesoina. Uunolta yks homma onnistu tänään ihan pienellä neuvomisella ja se oli pyykkijen kuivatus. Oli mahtavaa parin tunnin jälkee hakija lähes rutikuivat rätit narulta ja vejellä taas niskoille. Paljo ois rutisemista, mut nyt käyvää muonituksen valmisteluu ja Uuno loihtii perinteisistä kanankimpaleista Courmee-aterian ja riisijä kyytipoijaksi.  



Tutun olone näkymä ainaki Olalle, jolla on uusi ravitsemusliike avattuna rannalla entisen lopetetun tilalle