Liijan tiukkaa pipova lähes 60 vuotta päässä pitäneenä kääkkänä nää viimeaikaset alaosaston ynnä muijenki osastojen vaivat, jotka on pääosin keskittynny tuoho vasempaan alaraajaan on vetänny ottalohkojen oikijan- ja vasemmanpuoleisen kammijon melko tiukalle, eikä tännekkään oo osin kerinny eikä jaksannu mittää sontaa suoltaa. Sitä kyllä tuolta molemmista lohkoista ois paljonki ulos purkautumassa, mutta antaa sen olla siellä missä sen kuuluuki olla. Eikä tuo Alman viimeaikanen Vuodatuksen kanssa temppuilu oo paljo sekään kannustannu tänne mittää laittelemaan.

Tän illan likunnallisia iloja viettelin kuitenki tiukasta piposta ja lohkojen kiristämisestä huolimatta reilun kahen tunnin mittasen siivutuksen. Vajaa tunti stepattiin Mansikka-Ahon ja Lehtokylän maastossa jalkapelillä keskivauhin ollessa viijen minuutin kantturoilla, mikä on Uunolle melkosta haipakkata kun kysseessä on maastojuoksu.

Sitte jatkoin juopottelulla ja kahvilla käynnillä ja sieltä ku kotija ehin, vetelin kaljuun ja lahjasatulaan vaksit pintaan ja lähin pyörällä rälläämääm ympäri Kouvolan raitteja tunniksi ja kaheksikymmeneksi minnuutiksi. Kylmä oli Uunolla. Se siivitti Uunon runosounen pitkän paussin jälkeen jonkunmoiseen kukintaan ja pulppuamiseen ja tuloksena seuraava huippuruno:

"Uuno pyörällä ympäri Kouvolaa ajeli, kylmä oli kovasti ja perusteellisesti Uunova paleli. Lennelly ei jotoksen aikana huuli ja ihan vastane oli pirun kylmä tuuli. Viima veteli pitkin uunon pläsiä ja hitosti paleli myön Uunon käsiä." Lähde: Uunon Parhaat 2012. 

Allaolevassa kuvassa laiturilla rötköttävien kuuven tupakkirullan kanssa oli viikonloppuna melkonen savotta. "Pikku" kattoremontti, johon tupakit oli tarkotettu vaati vielä kahen hevoskuorman verran neljän tuuman lautaa yhteensä noin 150m ja paljo muutaki rompetta. Onneksi ei tarvinnu souvia iteksee itkijä valmiiksi. Kiitos Hanuristin ja Haitarimiehen akateemista sivistystä hankkineen jälkikasvuston. Joopa-joo, hyvin näyttää nää kuvat ja jutut Uunon peukaloijen sijainnista johtuen asettuvan sivulle. Korjailemaan ei ottalohkot enää salli miun ruveta. Saapi kelvata....