Lähin työmaakopilta kesken kemujen ja suitsittelin ruunaa Mikkeliä kohen. Siellähän oli tänään eka Maastujuoksusarjan juoksu (1/4). Juoksussa juostaan 1-4 kertaa 1,2 km:n mittanen kuntopolku, kuivaa kangasmettää. Mukavanolonen reitti, eikä ihan tappomäkiäkään ole, mutta tietysti jos usijampaan kertaan juoksee, ni raskaaksihan se tietysti käypi.

Uunohan tavoilleen uskollisena, kun Kouvolasta sinne asti könyää, ottaa koko rahan eestä lystijä, eli 4 kierrosta. Tähän oli miun toinen kerta ku siellä kävin. Kevennyksellä kun pusikossa käväsin, kavereita oli pirusti, niinku täällä seuvulla joka paikassa tällä hetkellä.

Sitte kirmattii kisaan....Uuno otti alun rauhassa ja jäi lähes joukkion hännille. Siitä mie kuitenki parin kiekan jälkee joitakuita ohittelin ja homma oli kyl vaivasta ja tasapaksun olosta koko aika. Pari päivää sitten tuli tuonne takalauvotuksen kieppeille uusi (tosin jo aiemminkin muutaman kerran vaivannut) robleema. Ajattelin sen kyllä pitää kokonaan henkilökohtasena asijana ja intimitettisyistä en tautija julkase kokonaisuuvessaan. Senverta kuitenkin valotan asiaa, että se on Perä-Pukam_. Viimene puuttuva kirjain lienee enempi siellä aakkosten alku- kuin loppupuolella. Unolle, joka työkseen tekee seisovaa istumatyötä, pikkusen hankala tauti....

Satakunta metriä ennen maalija, kun oli noustu viimenen nyppylä ja eessä tasasta, Uuno luuli jo maaliviivan olevan likeempänä, ja vetasi etukenossa maihin. Kuiva kangasmettä pölisi ja itikat ja muurahaiset vikisi. Onneksi ei liijan aikasesta heittäytymisestä mittään  lisvammoja tullu jalkoihi, eikä kätösiinkään perspuolesta puhumattakaan. Senverta oli voimat liijan aikasesta heittäytymisestä vähentynny, että uuvestaa en maihin lyönny vaan pysyttelin lähes pystyssä tuon viimesen satasen.

Maalissa ootti miellyttävä yllätys, kun aika oli 30 sekuntia oman ajanoton mukaan parempi kun aikasemalla kerralla ja keskivauhti oli tippunnu aikasemman kerran 4:33:sta 4:28:aan. Hyvä Uuno!

Kisan jälkee jututin Nisosen Anttia, joka oli myös käynny Tukholman hyytävän vilposessa kelissä juoksemassa. Homma oli Antilta männy käsikirjotuksen mukkan 35 kilsan kohille ja oli siinä vaiheessa paras suomalaine, mutta sitte siltaosuuvella oli lyhythihasesa paijasa juosseelle Antille tullu vaikeuksia. Hyvä Antti, hieno suoritus joka tapauksessa.  

Kovasti oli mukava reissu ja kiitos järjestäjille. Seuraavalla kerralla uuvestaan. Kohtahan se lähestyy jo se Mikkelin Maratonikin, jossa on tarkotus yritää puolikas juosta. Jos jouku täältä Kouvolan kyliltä on innostunnu Mikkelin maastoissa juoksemaan, kyytiin kyllä mahtuu usijampiki ihminen tai muukin juoksu/valmennushenkilö.     


Alla: Juoksuun valmistautumista ja tennariloijen narujen tiukkausta ja pientä venymistä.