Kouvolan puolikas tuli sitte konttailtua ja Lahteen on ens viikonvaihteessa meininki rykästä, jos ei ihmeempijä takaiskuja ja -pakkeja elooni ja ruumiiseeni ilmaannu. Kisan jälkeen oli hitonmoine kiire mökille märehtimään ni ei kerinny tänne mittää laitella. Muutenkii on ollu tulet Uunon perspuolella viimeset viikot.

Saatto olla, että pikkusen kintuissa vielä torstainen usijamman tunnin "kanniskelusessijo" paino tai sitte ei painannu. Lämpötila oli kohillaan kisan aikana +14°C, mutta Uunon tuntemukset tuulen suhteen oli semmoset, että aina oli vastatuuli (4m/s). Saatto olla kyllä Uunon sekavahkon pään tuotoksia koko luulottelu.

Mie ennen tarttija Rantalan Juhalle sanoin, että tennarit mänee silpuksi ja Uunon "huippu-urheilu" loppuu tähän paikkaan, jos 5 kilsan kohilla oon alle 4.26 keskivauhissa, mutta en nyt niitä kuitenkaan silputa taija kehata. Keskivauhti oli 4.24 ko. kohassa.

Lähön jälkeen alku oli Uunollakin liijan räväkkä. Eka kilsa 4.16. vaikka siinä lähetää pieneen ylämäkeen jäähallin takana ja pikku nyppylä myös ennen Teboilia. Ekan kilsan jälkeen mie aloin kyllä heti löysätä ja Koson Heikki meni ohitte alkukilsoilla tunnelin jälkeisessä loivassa myötäleessä. Sinne Kymenlaaksontien varteen 5 kilsan kohille olin enää 2 sekuntia eellä tuosta tavotekeskivauhtista.

Sitte mäntii ihan sopivaa vauhtia, mutta Lidlin kohilla sitte Uunon juoksu alko maistumaa (ja näin jälkikäteen ajatellen maistu liijanki makijalta) ja Koson Heikin selkämys alko lähestymää ja mie sain siitä ja yleisön mukavasta kannustuksesa lisää potkuva tennariloihini. Heikin sain kiinne ennne SEOva olevassa ylämäjessä. En hömö kuitenkaan malttannu Heikin mukana juosta vaan vetasin ennen Kuusaan siltaa ohitte ja hanat auki kun siihen vielä tuttavien  kannustukset lisätään päälle ni muuta ei pönttöpää tarvinnu, vaikka matkaa oli vielä TARPEEKSI eessäki päin tallustettavana.

Jokivarresta ku käännyttii poispäin ylämäkeen, Uunon askel alko taas lyhentyvä (Ja Heikin varmaan piteni ainaki 10 sentillä?). Heikin askeleet alko kuulua ennen Ahlmanin siltaa ja sitte Heikki oliki jo kannassa. Sitte mäntiiki koko tuo perhanan vastatuuliosuus Heikin kanssa "jalkakynkkää". Mie yritin Heikkijä karistella kymmnekunta kertaa, ja sain aina muutaman metrin kaulan, mutta eihän se Heikki uunoille periksi anna ja sitte Mikkelintien risteyksessä Heikki tuli ekaa kertaa miun rinnuksille ja sehän oli Uunon selkämyksen katkijamiskohta. Ennen pizzerijaa oli jo Heikki muutaman metrin eellä ja Uunon peli oli pelattu. Keskivauhti hyyty 4.27:ään, mikä ei Uunova kyllä tyydyttänny.

Lopun 2 kilsaa tulin sitte niskat kyömyssä ja mieliala oli vahvasti tappijosävytteinen. Loppukirijäkään en ennää saannu tekastua ja maaliin tulin itku silmässä. Huonommalle ei kyllä taaskaan tarvinnu hävitä....heh-heh.    

Jos nyt ihan totuuvessa pysytään, ni nyt oli mahtava juosta, kun porukkaa oli mukvasti kattomassa ja Uunolleki riitti kannustusta ylenmääräsesti. Toiset kummitukset oli matkan varrella huutamassa, Myllylän Asko ja Satu, Hugo Ramirez, Muukan Petra, pari naapurin miestä tuosta Mikkelintien kuppeesta ynnä monija muita, joita en kaikkija kerinny tunnistaakaan. KIITOS KOVASTI!

Uunohan ei nyt meijän kylän likkoja päässy fanittelemaan. Katri oli ollu kippeenä ja ei nyt päässy osallistumaa ja Mira joutu homman keskeyttämää polvivamman takija. Toivotaa, että homma molemmilla hoituu pikasesti kuntoon. Petrakaa ei nyt kisaan osallistunnu, mutta kovasti Uuno kannusteli. Astalle tietysti kestokiitos Uunon kestämisestä ja kuvien otosta niinku Satulle myöskin lähettämästään materijaalista.

Naisten yleisen sarjan voitti talven ongelmista toipuva Leena Puotiniemi ajalla 1:20:10. Kakkoseksi juoksi pirtsakka Mirka Suominen 1:27:00 ja kolmanneksi meijän kylältä Henna Myller 1:29:39.

N40 sarjan voitti meijän kylän Anu Peippo (1:39:01) ja tokana hienosti positiivisuuven perikuva Pia Bryggare (1:44:04). Kolmas Senja Liiri 1:49:19.

Toisten kummitusten jälkikasvusto Niina ja jälkikasvuston kaveri Joonas osalllistuvat ekaan puolikkaan juoksuunsa. Joonas joutu keskeyttämään, mutta Niina juoksi loppuun asti saden ajan 2:09:57. Onnittelut molemmille ja toivotaan, että Joonaksen koipi on pikasesti taas kunnossa ja vois yritää uudelleen.

Yleisten miesten sarjan voitti Ole Halonen (1:14:07) ja Tuomas Naakka oli kakkosena (1:15:48)

M40 sarjan voitti Janne Sakkara (1:16:07). Majanderin Mika oli hienosti 5. ajalla 1:24:47) ja Pete Lindholm 6. ajalla 1:25:08. Juha Rantala kuntoutuu kovaa vauhtia ja oli nyt 9. ajalla 1:28:44. Tero Helli petrasi myös ennätystään ajaksi 1:29:18 ja juoksenteli toisen Juhan ( Parkkonen) kintereillä pitkät siivut. Kummitus-Esan kommenttija en kerinny kuulemaan, nyt Esa tyylitteli ajaksi 1:33:46. Kinnusen Tero sitkeesti ekalla puolikkaallaan omaan ennätykseensä 2:05:56.

Parkkosen Juha juoksi taas voitoon M50 nuoremmassa kääkkäsarjassa ajalla 1:29:07. Toisena oli Hannu Rahikka 1:31:24 ja kolmas Kimmo Laine 1:33:41. Uuno oli neljäs ajalla 1:35:32. "Kaksoisveljeni" Matti Marttila valitteli siitepölyvä, jota oli nyt kyllä kovasti ilmassa. Matti juoksi nyt ajan 1:37:59 ollen 6.. Paakalan Anssi juoksi komijasti alle 1:40 tavotteen ja sai uudeksi ennätyksekseen ajan 1:39:00.   

Aikamiesten M60 sarjassa voitoon juoksi Raimo Inkinen ajalla 1:28:01. Toiseksi tuli Auvo Kouvo ajalla 1:34:16 ja kolmas Koson Heikki ajalla 1:34:50. Viides oli Pentti Silander ajalla 1:41:55.

Samaan aikaan pelattu kiekkoturnee varmaan vähensi osanottajamäärää. Muuten oli järjestelyt ok, mutta noista kilometrimerkeistä ei etenkään vanhemmat juoksijat (uuno mukaanlukien) tahtonnu yli päästä ja ne haittasi isommissa ryhmissä juoksevia. Toine asia, mikä ehkä saattasi kasvattaa osanottomäärää olis sarjojen lisääminen?  

Kiitos järjestäjille hienosti organisoidusta kisasta!!!!!!!!!

Lauvantain muut uunoilut

Jäähallin pesutuvalle ku kisan jälkee kirmasin, huomasin puhtaita vaattekertoja lärätessäni, että shampoo pullo oli tyhjä ja imeytynny kokonaan miun vetimiin. No ei auttannu muu ku vetasta persuksista shampoomärät kalsarit kinttuihin ja pyyhkijä kaljuki shampoolla höystetyllä pyyhkeellä....Sitte mökille ja siellä rannalla työntelin ottasuonet pullollaan venettä vesille ja kirroilin itekseni, että mikä siinä on kun niin raskaaksi on vene muuttunnu...heh-heh se oli keulastaan vielä kiinne vahvalla koukulla rantaanvetovekottimessa.....Voi Uuno-parka, mihin sie vileä jouvutkaan tuon ontelon ottalohkosi kanssa???



Kisan tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

Lisää Satun ja Astan ottamia Uunokuvia TÄÄLTÄ.

.