Huh-hoijaa, olotila on nyt aika pieksetyn makunen. Kotiuvuttii just mökiltä ja saunasta. Mökillä oli tänää melkonen puusouvi ja runko on joka paikasta kipijänä. Eikä se selkäsauna nuijuen "kapijaselkästen" toimesta annettuna vissiin Uunolla kaukana ollu tuolla Etelä Saimaan puolimaratonillakaan, jossa hilppastiin lauvantaina.

Miullahan oli ennakkoon ajatuksena ottaa tää kisa pikkusen harojtotuslenkkinä, mutta aikalailla täysillä se kuitenkin loppujen lopuksi tuli tallustettuva. Pikkusen ois ehkä pelivaraa ollu vielä parempaan? Kisahan juostaan kolmena samanmittasena lenkkinä ja joka kiekalla männää maalilakanan alitte. Lämpötila oli koleahko, vähän alta kymmenen ja tuuli pikkusen haittasi, vaikka ennakoon kyllä oottelin sen haittaavan paljo enempi.

Miullahan oli tarkotuksena tepastella eka lenkki 4.30 vauhilla ja toka sitte silleen, että keskivauhiksi tulis 4.25 ja kolmas sitte ihan miltä tuntuu....no kyl se ihan tarpeeksi pahalta tuntu. Varustuksena oli nyt pitkälahkeiset kalisongit, vaikka joku on joskus väittänny, että semmoset on riskimmän ihmisen päällä rumat?

Sitte lähettii matkantekkoo ja homma mäni ihan letkijästi koko aika. Ekan kiekan viimesillä kilsoilla tavotin semmosen levijäharteisen miesporukan, jossa oli puolenkymmentä juoksijaa ja ne mäni ihan sopivaa vauhtija (eka kierros keskivauhti 4.28). Tuumasin siinä, kun miuta päätä pitemmät ja samanverta miuta enempi hartijaleveyttä omaavat miesjuoksijat mäni vastatuuleen rinnakkain miun eellä, jotta "täällä on hyvä kapijaselkästen miesten takana vastatuulessa juosta". Eellä mänevä vilkasi taakseen (ja ei varmaan Uunoo erottannu ku olin päätä lyhkäsempi ja tuo hartijalevyskään ei juuri kaks nelosta lankkuva levijämpi Uunolla oo).

Siinä olin noijen levveijen selkijen takana ekan kierroksen lopun, mutta sitte ne jäi vissiin maalin jälkeiselle juomapaikalle ryypiskelemään, ja mie lisäsin vauhtija ennakkosuunnitelmani mukasesti. Keskivauhti vilahteli jossakin 4.24 lukemissakin muutaman alle 4:20 kilsan takija. Iteksee sitte röhellettii ja ohiteltii hittampija  sen minkä tennarit ja keuhkot myöten anto. Toisen kiekan lopussa kuitenki vauhti hijastu ja keskivauhti tais olla 4.26 kiekan lopussa.

Kolmannella sitte alko taas se itelle hokemine, että koita juosta rennosti ja mahollisiiman kovvaa, vaikka ennakkoon olin itelleni luvan antannu, että vähempiki nyt riittäsi. Yks niistä levijäselkäsistä miut ohitti ihan heittämällä kolmannen  alussa ja mäni hetkessä näkymättömiin. Kierroksen ääripäässä raviradan nurkilla, jossa on tuo 180 asteen mutka, vilkasin, että "kapijaselkästen porukka on jo aika likeellä ja sain usokava itteeni, kun oli jo 18 kislan lappu tienposkessa. Eihän tätä oo enää ku vartti jälellä. Viipurin miehen Juri Belovin ohitin muutamaa kilsaa ennen maalija. Lopussa en pärjänny kirissä nuoremmalle kaverille, ja nyt en kyllä enää muista sainko sen kiinni vai ohittiko se miut. Senverta kummiski sekasin jo olin reilun parinkympin tallaamisesta ja viimesen viijensaan metrin loppukiristä (keskivauhilla 4:07). Keskivauhiksi Uunolla tuli Hamin lukemat 4:26 ja aikaero johtuu siitä, että matkaa  nyt kartuttelin kolmesataa metrijä enempi ku Haminassa viikko sitten.

Hyvä maku jäi koko kisasta tuon maltillisen alkuvauhin ja muunki takija. Nyt on kyl taas vaan sillee, että vasuripolvi on entistä paksumpana? No joka homassa ei voi ees tulla toiseksi, niinko nyt Uunolle käi. Tuo Helsingin HCR varmaan verotti osanottajia, koska tällä tuloksella ei normaalisti Lappeenrannassa eikä muuallakan juur kolmen porukasa nuoremmassa kääkkäsarjassa (M50) olla.   

Markku "Maraton" Kyllönen kanniskeli Imatralta saakka Uunolle sopivankokosen ponsoripaijan ja kannusteli kovasti Uunova muutenki. Kiitos kovasti! Nuuttilan Seppo oli mukavsti sannu taas järjestettyvä kisat, ja ens vuonna, jos vaan kynsille kyetään, osallistutaan kyllä kisaan.

Naisten ylesien sarjan voitto mäni Venäjän mimmille Zakharova Anastasialle 1:25:13. Tokaksi juoksi taas kovvaa kyytijä SM maralle valmistautuva Suomisen Mirka 1:28:46 ja kolammneks Suneli Satu 1:31:06. Kaikki komisjati minuuttikaupalla maalissa ennen Unova.

Miesten sarjan voitti ylivoimasesti LUM:n oma mies Mikko Syren ajalla 1:12:07.

Nuoremman kääkkäsarjan M50, jossa Uunoki nyt kipitteli, voitti ja ylivoimasesti Parkkosen Juha Haminaa paremamla ajalla 1:28:26. Juhan kunto on ja hienosti nousussa.

M60 sarjan voitti Inkinen Raimo ajalla 1:28:42. M60 sarjassa juoksi nyt myös rapijasti yli-ikäsenä Raino Kiander ja sai taas hyvän ajan 1:44:52.

Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

Ihan väsyyksissä lattailen Uuokuvija TÄHÄN (jos ennää jaksan?).