"Kalsari"- ja palautuspäiväksi tää oli mahtava päivä. Kevään eka +15°C:n päivä. Eilenhä meillä oli mökkiporukan yli-ikästen rääppijäiskinkerit Helsingissä. Sinne mäntii oikeen pikkusella pussilla. Tietäähän kyllä sen, ku maalaiset sinne Helsinkiin lähtee, että ei se ihan niin ongelmatonta oo. Meillähän oli kinkerikattaus Radisson Blu Seaside hotellissa, mutta ongelmaksi muodostu se, että niitä on kolme kilpaletta tuossa kivikykässä.

Virman meijän pääkonttoorin ja Mikesin sivuitte ajettii komisjasti ja toppuuteltii tuon Länsiväyläjuoksun lähes lähtöviivalle, jossa yks noista kolmesta Kivikylän hottelleista möllötti. Ei muuta ku juhlaväki sissää ja osa veskiin ja loput aulaan kuikkimaan ja ootttelemaan juhlakalun ilmaantumista. Pikkune pussi siitä ovelta lähti ja siinä sitte käkäiltii, ku kaluva ei kuulu aikä näy.

Sitte porukan nestori, jolla on kunnioitettavasta iästä huolimatta hoksottimet meitä nuorempija uunoja huomattavasti enempi kohillaan, oli ottannu selvää siitä osotteesta ja eihän se perhana ollu se ravitsemusliike, jossa myö koko ravattisakki nyt kyykisteltiin.

Sitte vaan soittelemaan sille kuletusvirman ja pikkupussin omistajalle, että tarvittasi kyytiä. Se kyllä vuntsaili, että ei tainnu tarjoilut olla oikeen mieleisijä kun heti vartin päästä jo paluukyytijä kotija kysellään, vaikka alkuun oli sovittu useaman tunnin kestävistä kinkereistä.

Kyllähä myö sitte sinne oikijaan paikkaan päästiin, kun oikia osote älyttiin kuljettajalle anniskella. Kinkeripaikassa kyllä sitte ruoka ja muukin anniskelu oli "vimpanpäälle". Oli kurmeeta alussa ja lopussa ja välissäki ja juomavärivaihtoehtoja oli liijanki kanssa. Sitte ku tuosta "ruokailuossuuvesta" "selvittiin", oli vielä jatkot komijassa juhlakalun viitissä auringonlaskun aikaan....mahtavaa oli taas paskaa ja potaskaa puhuva ja kuunnella mukavassa, jo lähes puolivuossataa yhessä olleessa porukassa.

Tänää on sitte itellä ollu vähän rauhallisempaa ja aamu (=päivä) aloteltiin Uunon meikkipussin etiskelyllä. No ei siellä ollu ku pakolliset meikkausvälineet ja yhet tiimarin rillit, joilla ei rahallista arvova oo juur mittää. Sitte lähettii kisuliinikassin omistajan ja osan jälkikasvustoa kanssa pitsan syöntiin ja siitä meijän kylän rakennusmessuille Kouvolan jäähallille.

Sitte käveltii sieltä kävelykavun päähän omistajan kanssa ja ostettii jätskit ja siitä kävelemällä mainijossa "alushosupäivän" kelissä kotia....
 

Juhlakalulle kovasti kiitos mahtavasta tarjoilusta ja hyville ystäville mukanaolosta ja pikkupussin omistajalle kyydistä ja kestämisestä!

Alimmaisessa kuvassa etenki Uunolle joskus hyvinki kiukkune kisuliinikassin omistaja ja päällimmäisessä kuvassa ite kisuliinikassi.