Ratevasti on tääki aika käsistä hävinny jonnenjoutoasijoita toimitellessa ja potaskaa suupielillä pieksäessä. Luvantaina oli pikkuse pilvine päivä, mut illaksi kyllä kirkastu. Aamupäivällähän Uuno sai melko mukavasti tunnin vietettyvä kallisarvosta loma-aikaa ja Olliki tais tähän Uunon "ajanvietteeseen" päästä osallistumaan.

Käi nimittäi sillee, jotta Uuno kerkisi piilottaa jossaki vaiheessa tuon kommunikointivälineensä kaikkine punasenkirkuvine koteloineen johonki ja siinä meinasi jo hermo alkaa renkkaamaan ku kämppä piti pistää ylösalasin. Siinä lenteli päiväpeitot, patjat ja lakanat ja kirosanat ympäri mörskää. Kassit ja kapsäkit oli kateltu jo monnen kertaan ja lompakonki molemmat vetoketjulliset kätköt, vaikkei se sinne ihan mahukkaan.

Yläkerran terassillaki piti käyvä tepsuttelemssa ja kattelemassa oisko Uuno sen sinne jossakin sekavuustilassa kerinny viepäsemään, mut ei löytynny sieltäkää. Just ku ruvettii suunnittelemaa ja jakamaa mörskän neliöitä keksenämme jokatuuman-tarkastuksee, se perhanan kommunikointiväline oli ittesä hiissannu helppoon paikkaan pyyhkeen alle, mistä sitä ei kukkaa selväjärkine kyllä ikänä ois kattonnu. Onneksi ei tästä mörskästä semmosia henkilöitä löyvy ja homma saatii onnelliseen päätökseen vähempijärkisten voimin. On näistä lahoista latvuksista joskus hyötyväkii....

Aamulenkin päälle mie sitte lotrasin pikkuse noita haisevija lenkkivehkeitä ja vein osan pikkuse kuivumaan ja tuulettumaan parvekkeelle ja vetasin oven kiinne. Onneksi Olli oli paikalla ja aluksi irvisteli tyytyäisenä soffalla ku mie sillä parvekkeella koitin kahvatonta ovija pyhällä hengellä ja manauksilla auki saaha ja päästä takasi mörskän sissää. Oli tainnu sisälläolijalle käyvä sama juttu jo aikasemmi naaman virneestä päätellen?

Lenkin päälle Olli teki "pikatutkimuksen" tuohon miun vasempaan takareiteen ja päätettii tehä "uusintatutkimus" vissiin vieläki kovemmalla käjellä nuijen kahen kisan jälkeen ennen kotija lähtövä. Tuon pikatutkimuksen perusteella Uunon pittää kyllä salapäiten nakata kourallinen kuussatasija Buranoita helttaan ennen sessijota, jotta jääpi tuo manailusessijo vähemmälle. Senverta tuo "helläkätinen" pikatutkimus Uunova opetti...... 

Olli lähti lenkille ja mie jäin näihi kirjailuhommiin. Maastojuoksuista myöhemmin....ehkä muutaman kuvanki kanssa. Ollin kommentit kisasta löytyy TÄÄLTÄ.