Viime tiistaina käin juoksulenkillä parin täyvellisen huilipäivän jälkee mainijossa kelissä. Lunta sateli Esterin elimestä koko röötelin täyveltä ja Mikkelintien alitukseen saakka jalkakäytävät ja tiet oli auraamatta. Siinä mietiskelin juoksuyritykseni lomassa kaiken maaliman asijoita Uunolle erittäinki positiivisella mielellä.

Valkealan risteyksee ku itteni sain linkuteltuva, siihe oli kerräytynny muutama ruttune auto, ampulansseja  ja polliisiautoja. Ei siinä mittää Uuonojen apuja ennää tarvittu ja mie jatkoin samalla linkutuksella etijäpäin. Sitte noin viijen kilsan kohilla alko Uunon rispaantunnu runko pistelemää sillee hanttii, jotta pistin kävelyksi ja mietiskelini usseita isoja asijoita lahossa päässäni.

Tuo säästäminehän on nykyvää niin hieno juttu, jotta sitä pitää harrastella jokahisen instanssin ja ihmisen (ei kuitenkaa uunojen ainakaa vielä). Mulle tuli siinä "positiivisella" mielellä kävellessä useita kohteita, jossa voisi säästöviivan alle saaha isoja rahaläjiä ja siten helpottaa tavallisten ihmisten elämää.

Noita teitähän ei tarvittisi enää ees yritellä aurailla. Siinä säästettäsiin pitkät senttiset. Ei tarvisi kunnan maksaa auraajille mittää. Sitte ku ihmiset ei töihin pääsisi, ei tarvisi työnantajien maksella palkkoja eikä ihmisten veroja. Siitä voitasiin myös verotoimistosta lempata puolet porukasta pihalle töijen vähyyven takija ja säästettäsiin siinä kalliita veromarkkoja. Kunnan työntekijöijen ja virkamiesten kanssa sama juttu.

Ampulanssimiesten, palokunnan ja polliisinki jonnenjoutavat toimet voitasiin lakkauttaa ihan kokonaan. Jos noissa kolareissa sitte kylmäkalleja syntysi, ne voitasiin lempata näin talviaikana suoraa hankeen ja peitellä siihe. Siinä olis sapuskaa elukoille ja  hautaus-urakoitsijoijen määrää voitasiin sitä kautta vähentää roimasti kuin myös kukkakauppojen ja niijen myyjienki määrää, kun ruumiita ei ennää raijattasi julkiseti häviteltäviksi eikä hautailtaviksi.

Kolareissa vammautuneet ja huonokuntoset voitasiin jättää niille sijoilleen ja sillon säästettäsi taas roimasti sairaala- ym. lääkintäkuluissa. Romuttuneet autot jätettäsiin myös paikoilleen ja sitäkautta pitkäkyntiset saisivat kipijästi kaipaamansa varaosat ihan ilmasiksi ja autojen varaosijen myynti vähenisi ja niijen työpaikat samaten.

Ite oon säästänny muutaman päivän näitä lenkkivehkeitäni rungon raihnasuuven vuoksi ja myöskin näppäimistövä ja kirjotteluvani ja pikkusen sanojanikin ja sitä kautta mahollisten lukijoijen hermoja.

Jos myö kaikki ruvettasiin pikkusen ajattelemaan näitä säästämisijä, saatasiin varmaan isot rahaläjät valtijon kassaan rahhaa ja meillä kaikilla olis varmaan mahottoman hyvä ja mukava olla. Tässä kaikessa säästämisessä piilee kuitenki ainaki yks vaara. Monet viisaat on sanonnu, jotta tämmösessä talouvellisessa tilanteessa pitäsi toimija ihan päin vastoin. Kaikki saattaa männä päin persettä säästämällä. Koko mailma ku rupijaa sitte yhtä aikaa säästämää, sillä varmaan tilanne korjaantuu hienosti.

Olis mulla sitte vielä yks idea, mihin osa noista hirmusista säästetyistä euronipuista voitasiin sijottaa. Kukken-Haimi on ehottomasti saatava Helsinkiin. Siihe ei missää nimessä saa köyhähkön Amerikaano-säätijön ropoja käyttää yhtään. Koko paska pittää ehottomasti kustantaa verorahoilla ja kun tuo viijensaantuhannen kävijämäärän talouvellisuusraja jää toteutumatta, mörskän ylläpitö ja kaikki muutki menot on veroeuroilla kustannettava. Se on ehottomasti oikija meininki.