Olipahan hienosti järjestetty tapahtuma! Ja mikä parasta, porukkaa oli tuutin ja teijen täyveltä juoksemassa, kuka milläkin mielellä. Mukavata oli myös se, jotta nuorempaa juoksijaa oli mukana tosi paljon.

Asko ja Satu tuli meijät hakemaa kotiovelta ja mäntii niijen autolla kisapaikalle. Nytte ei Uunon hevoskyytijen varraa uskallettu matkantekova laitella. Koni kun on välillä aika vikuri. Ajotus meiltä onnistu kyllä ihan nappiin. Oltiin sopivasti paikalla ja saatii auto parkkeerattuva ihan Seurantalon kuppeeseen. Aika oli silmäillä vanha Seurantalo lävihte kaikessa rauhassa. Old Horsen Laurin auto oli ihan meijän vieressä ja siintä tekastin muutamat kenkäkaupatki muun homman lomassa.

Kisassahan ei osanottomaksuja rahastettu. Pöyvät oli notkollaan palkintoja, jotka arvottiin kaikkijen juoksijoijen kesken. Ilmanen muonitus kuulu myös asijaan ja jokahine juoksija sai vielä lyhteen kotijaviemisiksi, jos ei Fortunan rouvan kanssa ollu välit kohillaan, ja sekkii ihka ilmasiksi. Nykyvää ei saa ilmasiksi juur mittää. Kovasti on kyläläiset joutunnu tekemää töitä ja varmaan senki ihan ilmasiksi. Kahvit ja pullat sentään sai maksaa jokahine omasta lompsastaan ja euron maksulla saapi tuloslehen kotijasa ommaan osotteeseen kun sen aika on. Ne teki ihan ilomielin hienon tapahtuman tueksi.

Uunohan otti tän urheilullisen tapahtuman tosissaan, vaikka numerolappuja ei tarvinnu rinnuksilla kanniskellakkaa. Auvo Kouvo oli tarttiviivoilla vierestä lähtemässä ja Asko ei ihan lakanan alle kerinny lähössä. Homma lähti Uunolta ihka mukavasti ja eka laskuvoittone kilsa mäntii 4:22 keskivauhilla. Sitte seurasi vastatuuliosuus, ja peesattavia ja peesaajia riitti etu- ja takapuolella kaikille ihka tarpeeksi. Parin kilsan kohilla olin keskivauhissa 4:18. Mie siinä muutamia aina ohittelin ku paikka tarjoutu ja sitte oltii jo 4:16 keskivauhissa. Keskikohilta tuonne reilun 9 kilsan kohille homma oli työlästä puskemista, välillä Uuno koitti muita jättää kyyvistä, mutta samat naamat sieltä kohta taas irvisteli vierellä ja oli ohi pyrkimässä. Kympin jälkeen kyllä joutu laskemaa lopussa olevassa loivassa nousuvoittosessa puolenkymmentä parempaansa ohitte, vaikka Uunonkaan vauhti ei siitä juuri hyytynny. Uunon loppuaika oli 45:58, sijotus 79 keskivauhilla 4:16. Runneriin oli kertynny kilsoja 10,71, mikä lienee aika todelline matka. Kelihän oli suht ok +6°C 3m/s, vakka tuuli jonkunverran haittasiki etenki 1-4km:n välillä.

Auvon aika oli jotaki 43 ja rapijat ja Asko tuli heti miun jälkee maaliin. Askon kisa oli vasta eka elokuun ja jalkavaivojen jälkee. Marttisen Pasi Mikkelistä juoksi alle 40 minsan ja oli koko perheen voimin tullu kisaamaan. Messevää oli myös kuulla, että poika osallistu myös kisaan (aikaa en vielä tiije). Rouva-Uuno hilppasi matkan aikaan 56 ja rapijat "puolilla valoilla", vaikka myö koitettii sitä saaha loppukiri ottamaa ennen maalija mahottomalla möykkeellä.

Sitte vielä jonotettii hetkonen soppatykille ja vetastiin järjestäjien tarjovamat hernerokat helttoihi ja päälle tilattii puhvetista kahvit, jotka sentään saatii maksaa. Palkintojenjakova myö ei jääty seuraamaan, vaan karahutettii sitte kotija kohti.

Kotona Uunova ramasi sillee, jotta kassi kolahti tuulikaapin lattijalle ja ukko könys suoraan suihkuun. Sieltä ku selvisin pois, rötkähin hetekalle liki pariksi tunniksi ja vielä on tarkotus poltella sauna.  

Satulle ja Askolle suuret kiitokset mukavasta sunnuntaipäivästä ja kyyvityksestä.

Tulokset laitan TÄHÄN, kun ne jonneki ilmaantuu.

Muutama lisäkuva mainijosta tapahtumasta löytyyTÄÄLTÄ.

             

Porukkaa oli ku pipova lakanan alla jo reilusti enne tarttija verryttelemässä ja hermoilemassa.