Perjantai oli Uunolla perinteen mukane "luppopäivä", johon ei urheilusuorituksija kuulu. Sähköttömällä mökillä kyllä jo pelkästään muonassa ja hengissä pysyminen vaatii ihmiseltä ja Uunoltaki aina pienijä ponnisteluita. Normaalijen epänormaalijen toimitusten päälle lipiteltiin Valcon viinijä illan ratoksi ja tulevijen koitosten tankkausjuomaksi. Valkoviinin nimi tais tulla siitä muinaisesta Suomen valtijon yrityksestä ruveta tekemään koko maaliman telkkarijen kuvaputket Suomessa. Perseeleenhän sekin hyväksi aijottu homma muistaakseni tais männä ja rahat viisaampijen liivilöihin ja Uunoki kustannuksiin taisi osallistuva sillosella liki viissatasella verojen muodossa, mikä oli tuollon suuri summa.

Viinin vuosikerta saatto olla maun perusteella ihan tuoretta, tätä vuotta ja kuvailisin makuva muutamalla ammattitermillä seuraavasti: "liijan kauvan viipyilevä" ja "yököttävä". Nää perustu aamuseen makuhavaintoon, mikä maistijaisista päälimmäiseksi makuhermoja kutkuttamaan jäi.

Lauvantaiaamuna Valcon viinin riskaamilla rungoilla sitte laivattii ihtemme mantereen puolelle ja konilla karahuteltii Taavetin Cityyn ja kaupoille. Sitte meitä ilahutti tieto, jotta kummitukset tullee hienova syyspäivää meijän kansa viettelemää. Ne oli testiajelulla, ku olivat ostaneet uuven auton (oliko Pemari vai Mersu, sitä en muista?) Meille tuli pikkune kiiru, ku oli meininki vetasta 50 minnuutin juoksulenkki kauppareissun perrään Rouva-Uunon kanssa. Sehän myö kuitenki tehtiin. Onneks oli vaihtovehekeitä senverta mukana konissa, jotta ilettii kummitusten mukkaa lähtijä. Unolla ei ollu muuta mahollisuutta ku silpasta lenkin päälle viimoselle ja pirun vilposelle uima/pesureissulle. Kylmä oli jääkylmässä veessä roolailla (=kertaalleen sukelsin kivikkoon sillee, jotta kaljuki kastu). Sitte kummasti alko elämänlanka miuta kellaamaan manteretta kohti ja pirusti paleli ilkosillaan kylmäsä veessä.  

Ekaks oli meininki kaahata Lappeennrantaan saakka kummitusten kanssa, mutta sitte varmuuven vuoksi ajettii vaan Shellin Veijon baarille, jottei uunituore kulkupeli siitä nokkiisa liikaa ottaisi. Kummitukset ponsoroivat muonituksen ja osa porukasta jatko hyvin alottamaasa Karppausta pizzan voimin. (Tuosta Koolla alkavasta sanasta on kohistu viime päivät sillee, jotta Uuno-kääkkä saapi näppylöitä lähes joka paikkaa ku sen vaan kuulee. Normaalista sapuskan syönnistä keksitää mitä ihmeellisempijä vimmoja ja villityksijä)

Illalla oli vielä Valcon viinitankkauksesta voimaa jäänny senverta, jotta vetelin mantereelle uuvestaan 1.10h kestoselle ripijämpivauhtiselle reenille. Homma sisälsi 2x20 minuutin satsit lähes täysillä paahtova ja välille mahtu 30 minnuutin perusjurmotussatsi. Takatullessa jo vejeltii ottalampun valossa ottasuonet pullollaan keskivauhilla 4:34, mikä on Uunolle jo aika haipakkata ilman rinnuslappuva tehtynä. Veneellä sitte koitin umpimähkään säkkipimijässä sihtailla oikijaan saareen ja se onnistu miun ja etenki Rouva-Uunon suureksi ihmeeksi.

Tännää ei ollu pitkällä lenkillä mukana ku jotaki sokerilitkuja ja vauhti oli romahtannu parilla minnuutilla luultavasti juomista puuttuvijen tehoaineijen takija. Homma kesti 2.10h ja sen tein taas sillee, että joka 20 minnuutin jälkeen pysähyin venyttelemää jalkojani ja muutaman kulahuksen kurlasin kurkusta ales tehoaineetonta sokerilitkuva.

Frankfurtissa oli taas tuo mukava maratonitapahtuma, jossa oli mahottomasti suomalaisijaki mukana. Tuloksista silmii pisti ainaki seuraavat: Miika Takala Jyväskylästä pinko homman 2:23:26 ja RDS:n Veli-Heikki Koivu 2:35:58 ja saman seuran Kiviniemen Tuomo 3:25:29. Tennilän Matti ei tainnu juosta jalkavaivojen takija kisaa? Lappeenrannasta Juha Parkkonen 3:17:45 ja avijosiippa Pia hienosti 3:39:39. TÄSTÄ  löytyy kaikki  tulokset, jos jotaki asija kiinnostaa.

 Onnea kaikille hienoista tuloksista!