Eka "väliherätys" kahen maissa yöllä, mikä kuuluu "normaaliin" kilpailuaamun rutiiniin. Johtunee liijan aikasesta nukkumaanmenon yrityksestä tai huonoista hermoista? Sitte varttija vaille viis herätyskongi kumahti ja pomppasin heti pystyyn ja askareille (eli veskiin rusetin vääntöön). Rättejä vielä piti kassiin levitellä ja tulevan amaun juomapuoli lantrailla valmiiksi ja sitte piti koukata pankkiholvin kautta vielä muistelemaa uuven lämiskän uutta tunnuslukuva. Tiukille otti, mutta sain rahat holvin lukkuun jollakin konstilla taijottuva.

Sitte lähin sinne Pieksämäelle pieksämää ihteeni olemattomassa mäessä. Aamulla oli vielä säkkipimijää ja kohvit kippasin jo Tuohikotin huoltsikalla. Kisapaikalle kerkisin ajoissa ja onneks niin. Setvin itelleni valmiiksi järjestäjiltä reitin kummallisuuvet ja koukut ja aikaa oli käyvä kurkkimassa molempiin suuntiin usijamman kilsan pätkät ennen varsinaista omaa verryttelyvä. Sen koitin vejellä pitemmän kaavan mukkaan ja aikaa tärväänty tunti ja vartti. Tuo outo jumi molemmissa takareisissä, mikä on jatkunnu tuolta kesältä saakka, vaivasi kyllä koko kisan ajan jälleen kerran.

Ilma oli ihanteellinen +6°C ja 2m/s tuulta. Lyhkäsissä kalsareissa lähin taas matkaan ja senpuoleen ihka sopiva varustus. Piponki verryttelyn jälkee vaihoin normaaliin kesäkelin lätsääni. Lähtöpaikka ja reittiki oli nyt parin vuoden takasesta muutettu. Lähtö oli nyt sen Umpisolmuhotellin rannasta. Reitti kyllä kierteli samoja rantapolkuja ku aikasemminki ja oli n. kympin mittanen, joka martonilla kierrettiin neljään kertaan ja puolikkalla tietysti kahteen. Otin alun rauhassa, ja eka kilsa oli jotain 4.40 luokkaa. Siinä kävi pikkusen ahtaaksi suht kapeat kuntopolut. Melkosen jäykän tuntusta oli meno. Sitte lissäilin pikku hiljaa vauhtija ja sain sen kympin huitteilla 4.29 lukemille, jossa  se sitte pysy viitisen kilsaa. Ohittelin hyytyviä ja pikkusen hittaammi juoksevia koko ajan. Viimesen vitosenki sain vauhin pijettyvä samoilla lukemilla ja n. 500m ennen maalija pitkän huiskea kolmevitosissa juokseva (Sakari Hyvönen) tavotti miut kiinne ja sitte mäntii maalii asti aika haipakkata. Kaveri yritti usijanmpaan otteeseen rinnalle, mut Uuno ei heti helpottannu, mutta ennen maalija sen kyl joutu tekemää ja erova oli muutama metri lakanan alla.

Oma aika oli 1.33.40 ja keskivauhti 4.28 (eli pari sekkaa huonompi mitä kolmessa aikasemmassa kisassa). Karminen näytti 20.92 kilsan juostuva matkaa, mikä kyllä tarkottasi sitä, jotta matka oli sen ja keskiajanki mukkaan mielummin liijan lyhyt ku liijan pitkä? Reitti oli muuten mahottoman tasanen, josta ei juuri isompaa ylämäkkee eikä alakaan mäkkee löytänny ettimälläkään. Haittpuolena oli kyllä ehottomasti nuo lukusat yheksänkympin mutkat, jotka suurimmaksi osaksi ois voitu tuolla reitillä kyllä oikasta ilman isompija järjestelyitä.

Omaan juoksuun oon kyl tyytyväine ja erityisesti viimesten kisojen loppuosaan, jossa ei pahemmin hyytymiä oo nyt ilmenny. Takareisijen jumille kyllä pitää alkaa jotaki keksimään enne Torree. Mullahan oli tarkotus vietellä ens viikko pitkien kalsareijen ylimenokautta ja siirtyvä suoraan sitte välihousujen ja toppavermeijen pitoon. Myrkynvihreitä käin jo tännää testailemassa lahjasatuloinnissa 40 minuutin verran.

Persuksien ja takareisijen jumi oli sillämallilla, jotta neljään otteeseen oli pakko pysähtyä venyttelemään tuon ajon lomassa kirreitä reisijä ja kannikoita. Etenki autossa istumine tuntu olevan myrkkyvä ja jomotus aina istumisesta vaan ylty.

Oma tulos ylsi viijenteen sijaan nuorisokääkkäsarjassa M50. Pertti Tuomainen piti sanansa ja juoksi alle 1.30, kuten lähtökärvistelyssä ennustelikin ollen M50 sarjan kakkonen. Sami Jokiniemi paranteli kotikylän kisoissa komijasti aikaansa 1.40 korville. Tulos ei vielä taululla ollu Uunon kotijalähön hetkillä.

Antti Nisonen voitti maratonin ja oli ennätysvauhissa pitkät siivut, mutta 36 kilsan kohilla alko hyytymään ja aika oli lopussa 2.35 ja rapijat. Kari Lehkonen anto kaikkensa ja oli maalissa uupuneen olonen. Tunto tuppasi jaloista katoamaan ja se teki urakasta työlään. Hienosti molemmat Mikkelin miehet maaliin kuitenki survovat. Karin aika oli jotaki 2.58 luokkaa.

ONNEA VOITTAJILLE JA KAIKILLE, JOTKA KISAAN USKALTAUTUVAT.

Tulokset laitan TÄHÄN, kun ne ilmaantuvat.

Muutama lisäkuva kisasta ja alkuosa tuloksista TÄÄLLÄ. 

                

Antin loppurynnistys ennen helpottavaa maalia.

             

Kari jo toipuneena mehukiulujen kimpussa.