Taas ollaa välillä kotona ja lihapatojen ääressä. Viime perjantaina oli tarkotus konilla lähtijä kotonta mökille, mutta koni herkesi lataantumasta, ja meijän piti vaihtaa ratsukko Rouva-uunon hepoiseen ja jättää tuo itämainen ihmehevoinen kotopilttuuseen.

Lauvantaiaamuna sitte seilattiin mökiltä Rouva-Uunon hepoisen tykö ja turpa kohen Mikkelijä ja tarkotus oli juosta siellä puolikas. Tuli taas pikkuse kiire, mutta ajoissa kuiteski kerittii. Päiväkausija oli tankattu ja vatta oli killillänsä erilaisija juomija. Vilu ei kyllä yhtään kapissu, kun tarttilaukaus kajahti. Miehän olin tas ihan tyhjän päällä oman kunnon suhteen, mut varovasti koitin silti lähtijä. Alussa mäntii jotaki 4.20 vauhtija ja tuntu sopivalta, mut eipä tuntunnu kauvan. Kolmen ekan kilsan keskivauhti oli 4.30, mutta sitte rupes hiipumaan ja 14 kilsan vauhti oli jo yli 5 minnuutin ja siitä lähtijen oottelin vaan pelastavaa maalija ja keskeyttämine oli monneen otteeseen mielessä. Olin hyvin tankannu, mutta juoksun aikana ei nestettä pystynny jostaki syystä ennää kitusiinsa nieleksimmää juur yhtään, vaikka joka asemalla sitä suuhun yritin ilman suurempaa menestystä tunkija. Maallissa kyllä sitte jo rupes suolisto sitä vastaanottamaan, ja en muista että yli kahta litraa oisin kisan jälkeen juonnu millonkaan, nytte join. Ekan kiekan jälkee Muta otti talteen miun toisen juomakanisterin, jota mukananni kanniskelin yhen kierroksen. Kiitos kovasti Mutalle. Maalin jälkeen Rouva-Uunon kanto juomaa ja ruokaa olan takkaa uunon suuhu. Sitte lähin siitä hiippailemaa suihkuun ja olo oli melkosen ohkanen vieläki. Paskan maku jäi koko kisasta päällimmäiseksi ja pettynny oon juoksuun, vauhinjakkoon ja muuhunki ommaan tekemisseen. Pikkuse kyllä ilahutti tuo kanisteri, jonka ne rystysiin kummiski tämmöselläki teppaamisella lykkäsi ku joutusampija omassa sarjassa ei ollu täl kertaa. (Uuno 1:45:04)

Naisten sarjan ykköseksi puolikkaalla juoksi ootetusti Leena Puotinniemi (1:21:08) pikkutyttären kannustamana.

Yleisen sarjan puolikkaalla Late (1:15:46) ja Antti (1:17:57)  tappeli kovasti voitosta, ja Late vei pitemmän korren tällä kertaa parin minuutin erolla. Pasi Pipatti (1:52:55) meijän kylältä kirmasi M35- sarjan puolikkaalla kaheksanneksi. Rantalan Juha juoksi hienosti M45 sarjan neloseksi ajalla 1:34:14. Pertti Myyry oli siirtynny jo M60 sarjaan ja juoksi komijassa kelissä ajan 1:39:45 ja voitti sarjan ylivoimasesti. Oman kylän Hannu Koponen oli kysseisessä sarjassa komijasti kolmantena (1:55:40). Kimmo 1:45:16 ja Hannu 1:45:16 juoksivat näköjään porukassa koko matkan ja oliko ees ihan satanen lasissa?

Vartilla juoksi M35 sarjassa "Muta" Markku Savioja (42:52) hienosti kakkoseksi ja M65 sarjan voittoon oman kylän mies Markku Puranen (52:45).

Täyven juoksijoita ei Uunolla eikä varmasti muillekkaan käynny katteeksi. Voittajaksi juoksi Antti lepistö ajalla 3:09:22.

Kisan jälkee kateltii vanhojen autojen kokkoontumisajova ja käytii kävelykavulla ohraporealtaalla ja kohvilla. Sitte loppuverryttelyksi järsittii Säänjärven taknssilavalle männessä sitä ruislimppuva mikä saatii kisasta. Yhen jälkee oltii takasi mökillä ja senverta oli jo vironnu, että läjähytin saunan vielä tulille ja muutama palauttava kitusiin ja kyllä uni maitto sen aikaa minkä hetekalla ehti notkuva.

ONNITTELUT KAIKILLE OSANOTTAJILLE JA KISAJÄRJESTELIJÖILLE HYVÄSTÄ KISASTA! Keliukkelillehan myö ei mittää maheta, vaan sieltä tullee kaikille ansijonsa mukkaan tasapuolisesti.

Kisasta vilmiryhmä otti muutamija kuvia ja ne löytyy TÄÄLTÄ.