Lähin aamuyöstä jalottelemaa muijen yöeläjien sekkaan. Puoli tuntija käveleskelin. Tuntemukset oli lupaavat, eli nytte oon siinä parivuotijaan tasolla, eli oon opetellu juuri kävelemmää.

Iltapäivällä hetekointija pikkusen töijen jälkee ja sitte lintusatulalla normaali Valkealan "kirkkoreissu". Kyyti oli nytte pikkuse kovempaa ku aikasempina kertoina, ja hyvät viilikset edelleen. Sitte on jatkeskeltu kirroiluva tuon ajokorttisouvin kanssa. Ens torstaiksi on varattu eka yritys teorijakokkeeseen. Taisin nytte ennakoija kyl liikaa, vaikka sitä painotettaakii tuossa ajo-opetuksessa.

Tuossa on taas jatkoa siitä ainekirjotuksesta. Siinä on monet opetukset meille vanhemmillekin, paitsi vanhan miehen päästä puuttuu karvat ja aivot. 

Osa2. Elin ja iho

Elin on se ruumiinosa, jolla on oma tehtävä erikseen eikä niinkuin raajat.

Verenkiertoelimet ovat suonet ja sydän. Veri kiertää ympäri juostakseen laskimon kautta ulos. Silloin se on muuttunut kuonaksi.

Keuhkot ovat pussissa, jotta ne eivät hajaantuisi. Ihminen hengittää keuhkoilla tullakseen terveeksi. Ilmastakin voi kuolla jollei hengitä.

Iho peittää ruumista melkein joka paikasta. Sen tarkoitus on, ettei veri pääse vuotamaan maahan.

Ihmisen iho on karvaton, paitsi päässä ja miehillä...

(lainaus: Oppima-lehti)

Ens lauvantaina klo 14 on eka Mikkelin Talvijuoksusarja. Mie tuun kyllä kattomaa hommaa, vaikka en ite nyt pysty osallistummaa (Jos meteoriitti ei kopsaha kaaliin).