Miekii kertailen tässä pikkusen tän kisakauven omija huippu- ja alakuolokohtija. Se on selvää jokahiselle, jotta kovasti pittää töitä tehä, jos meinaa tuloksija petrata, ja ne petraukset ei pelkällä poskijen pullistelulla ja huulijen liikuttelulla onnistu keltään. Ketkä tuolla keulilla kekkaloittee missä sarjassa tahansa, on sinne könynny kovalla reenillä.

Hyötynäkökohtina voisi alkuunsa sanova, jotta takalauvotuksen känsäkohat on vähentynny koska lintusatulointija oli tänä vuonna vähempi ku viime vuonna. Jo 2,5 vuotta enempi ja vähempi kiusannu vasuripolven lumpijokohan vaiva on pysynny ihmeen hyvin aisoissa, lieneekö syynä sitte tuo Glukosamiini, jota oon muutamia kuureja tänä vuonnaki nieleksinny, vaiko vaan hyvä tuuri?

Uutena harmina nyt sitte juoksun lissääntyvessä tuli tuo taaski vasurijalan reijen repsahus, joka on nyt kuntoutuksen alane juttu.

Miullahan oli tän vuoden tavotteena 1:28:20, josta kyllä sitte jäätiin vajaan kahen minsan pähän. Alkuvuodesta Torressa oltiin selkeesti tavotteessa ja Torren ja Cartagenan pokkaalit kyllä mieltä lämmitiivät kovasti. Ja retki on ylleensäki ollu aina ylivertasen mukava. Vielä keväällä Suijankoskella olin omijen laskujeni mukkaan tuossa aikatavotteessa, mutta sitte reilu viikko ennen Kouvolan puolikasta iski tuo kuumetauti ja Kouvola mäni ihan ketuille.

Senjälkeen sama tahti jatku koko kesän, ja ajallisesti huonoihi tuloksiin vaikutti varmasti osaltaan kuumuus. Unkarin reissulle lähettii ja pääosin vaan kattelemmaa, mutta ku sinne kerta lähti, osallistuttii sielläki kisoihin ja lystijä oli ja sai alkumerkinnän tilastoihi noilta miulle alimatkoilta. Noita aikoja kyll kiinnostasi kovasti kyllä ens vuonna parannella, ko neki oli semmosissa helteissä kävelty, jotta parempaan pitäs jopa Uunonki pystyvä. Miuta ei paljo hetkahuta, jos paremmilleen hävijää. Muistaakseni en kertakaan oo vielä huonommilleni hävinnykkään.

Lähes sama tahti jatku koko kesän ja täys fijasko oli tuo Pyhtää, vaikka jotaki pytinkijä siltä kättee jäiki. No mäni se muillaki kyllä samalla tavalla, ja sillo oli vielä joku savupilvi tullu tuolta "Itä-Suomen" puolelta lisäriesaksi helteelle.

Sittehä tuliki nuo veteraanijen SM-maasto-maantiejuoksut Pirkkolassa. Siellä alko jo meno olla Uunollaki kohillaan, ja mukava oli, jotten tössinny siellä Matin ja Tuomon hyvvää suoritusta ja mukava oli korkeimalla korokkeella pallistella, vaikkakin toisten siivellä. Omaan juoksuuni siellä oon tyytyväinen.

Sitte oltiinki jo Jyväskylän tarttiviivoilla ja homma mäni juoksun ja kelinki puolesta nappiin ja uuven ajan ennätys saatiin puolikkaalla aikaseksi 1:30:15 (bruttoaika). Sitte alko se vanhan miehen totaalitöpeksiminen seuraavan viikon harjotusten suunnittelun ja toteutuksen suhteen ja Joutsenossa sitte pääteltiin kisakaus täyvelliseen fijaskoon.

Fijaskosta on nyt henkisesti jo toivuttu ja tännää alkaa telineet ja Uunoki jo liikehtimmään. Lintusatulaan saatan nousta keskiviikkona, riippuu siitä miten saan nuo iltahommat pätöksen.

"Tät vos shit sano engelsmanni ku maratoonilla vetelät housuihi joutu vääntämään". Lähde Uunon Parhaat, 2010.

Päivittelin tuota huippurunokokoelmaani kahen kuukauven verran viimevuodelta. Täytyy sanova, että ilmiselvää paskaa on tullu suollettuva ja melko paljo. Samalla huonoksi havaitulla linjalla jatketaan tätä Telluksella tallustusta kaikista taka-ja etuiskuista huolimati...