Pertsiellensä mäni koko Joutsenon kisareissu oman juoksun kannalta. Hansikkaat lensi tiskiin jo reilun kilsan juoksun jälkeen. Käi nimittäi sillee, jotta heti alusta lähtijen jouvuin tappelemmaa puukkomiehen kanssa paljain käsin. Verryttelyssä, jonka heittelin kisan voittajan Pertti Myyryn kanssa, ei puukkomiestä vielä näkynny, mutta heti ku alotettii tositoimet tartin jälkee näkymättömäksi heittäytynyt puukkomies kävi sohimaan vasurijalan takareittä. Osumat parani metri metriltä ja jossakin reilun kilsan radallajuoksun jälkeen puukkomies sai kunnon osuman reiden takaossaan, ja siinä vaiheessa ei Uunon ennää tarvinnu vuntsailla jatkaako vaiko mitä tekkee. Se oli siinä koko perseelleen männy kisa ja keske jäi ja pahasti ja veetyyli tuli siinä vaiheessa mieleen, ja äiti.

Jyväskylän jälkeen kipeytynyt reisi nytte sitte reppeyty lissää ja nytte on esissä se Uunon vihhaama totaalileppuutus. Huomenna lähen ihmislääkärille, jos en eläinlääkäriltä aikaa saa tai jonkin muunlaisen shamaanin teltoille mahu valitusvirsijä veisaamaan. Nilkutin siitä itku silmässä ja tappiomieliala päällä suihkuun. Sitte joku järki-ihmine sai miut puhuttuva ensiaputeltoille ja siellä sitte housut nilkoissa makkailin 20 minnuttija ja ensiaputäti jäähytti reijen ja laitettii siihe side sitä tukemaan. Hoito oli kyllä hyvvää ja mikä siellä oli makkaillessa reilu 30 minnuuttija viijen minuutin juoksun jälkeen.

Ilma oli kyllä ihanteellinen +15°C ja pikkusta usvaa, mutta tuulta, joka ei kyllä ollu kaikkija erityisemmin haitannu. Maran alottaneista keskeyttivät myös Mikkelin miehet Lauri Friari ja Antti Nisonen sekä Jari Lahti. Toivotaa, ettei kellään mittää isompija vaikeuksia tullu.

Pertti Myyry Joensuusta voitti puolikkaan M50 sarjan omalla ennätysajallansa 1.28.50. Hieno juoksu, Onnea Pertille kovasti. Heikki Koso kepitti täyven M60 saarjassa voittoon Heikille takuuvarmalla ajalla 3.12.59. Onnea sinnekin.

Työkaveri Kyllösen Markku teki myös hienon ajan M40 sarjassa 2.53.37 ollen sarjassaan neljäs. Onnea kovasti Markullekin hienosta juoksusta. Marko Partanenhan sen voitti ajalla 2.32.49. Onnea! Juha Parkkonen teki taas taattuva työtä ja voitti M50 täyven kisan ajlla 3.14.53. Onnea sinnekin!

Miesten Maran maaliintuloja en nähny ku olin sillo kattomassa ekaa palkintojenjakova ja syömässä, ja välillä käin veskissä itkut ja pierut pärähyttämässä. Naisten sarjan ja SM:n voitti Sanna Kullberg ja tokaksi tuli Maija Oravamäki ja kolmas oli Sari Juuti. Onnea kovasti tytöille!

Kotkan mukavijen kavereijen ja tyttösen kanssa sitte pieksin suutani enne poislähtövä. Sitte lähin häntä ja pikku-Uuno koipijen välissä ratsastelemaa kohti Luumäkijä ja mänin mökille nuolemaan haavojani. Mikkelin kaverit ajo eellä ja mie ratsulla perässä. Positiivista jos jotaki hakkee tästä kisareissusta, ni jalan poksahtamine sattu kyllä parhaaseen maholliseen aikaan ja toine positiivine juttu oli se, jottei se ollu pumppu mikä poksahti.

Lappalaisija oli ollu Berliinissä ja Veli Heikki Koivu oli kipitelly ajan 2.33 ja risat ja Aholan Timo oli M65 sarjan voittannu ajalla 3.18.. ja Harju-Autin Esko 4.04. Kovasti onnea täältäki suunnilta hyvästä menestyksestä!

Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

Uunon ottamat kuvat löytyy TÄÄLTÄ.

1285529696_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvä tytöt, mukava oli kattoa teijän maaliintuloa hymyssä suin, vaikka pikkusen näytti jo väsyttävän.