Lähtölämmittelyvä kotona:

Reissuva on pukannu ja hikijä persuksista ja persuksen vierestä jo usijamman päivän. Maltova on nieleksitty ja vettä juotu, mut kaikki tulee nahkan lävitte ja valluu pitkin kinttuja, mut onneks ei oo pakkasta, mahottoman hienova.

Hermot on aina yhtä riekaleina noijen kamojen kassauksijen kanssa. Rättisulkeisija on pijetty jo usijamman päivän.

Lähtölistatki jo on tullu näkösille tuonne sivustoille aikatauluja myöten. Mie tuolta Ollin kotisuvulta pikkuse kattelin mille haarukalle nuo mun tulokset sattusi ja totesin, jotta näillä lukemilla kamppaillaan verisesti kolmesta viimesestä sijasta joka kisassa. No se ei tuo ryppyjä Uunon helmaan eikä jo valmiiksi lommoseen naamavärkkiinkään toivottavasti yhtää lissää. katsojien suupielet saattaa Uunon uunoilu kisapaikalla kyllä marnilleen vetasta, senverta outova tuntuu tuo homma mylle olevan, ku noita ohjeistuksija kattelin. kaikista kiemuroista ei tällä jären määrällä selvitä ilman tiskihommija, se on hyvin todennäköstä.

Aikahaarukka on kympillä: 41:20 - 43:30, vitosella: 19:20 - 20:50 ja tonnivitosella: 5:20 - 5:45. Olosuhteiksi on luppailtu pelipaikalle +32°C torstaiksi, jotta todennäkösesti ollaan tuolla haarukan takarajalla, ehkä jopa sen huonommalla puolella suurestikin. Lukemat on laskettu puolimaran tuloksista ja viiemen kisa Mikkelissä oli +26°C eli viileemmässä kelissä. Turhaham näitä on etukättee laskeseklla, mutta hyvä ois tietää jotaki noista vauheista millä lähetää vetelemmää.

Laitan TÄHÄN linkin, josta pääsee Unkarin veteraanojen EM-kisoihin.  

25.07 paluu arkeen ja Uunoilun SE

Persukset, hosun etumukset ja paita likomärkinä Uuno teki Uunoilussa uuvet SE-lukemat paluupäivänä.

Aamulla sato vettä ku Esterin haitarista, mutta Matin kanssa oli sovittu, jotta lenkille lähetää klo 6.00. Uunohan heräsi taas ajoissa, mutta ei sitä muistannu vaan oli muistavinnaa, jotta 06.30. Matti koputteli 20 yli kuuven mörskän oven takana ja Uunolta jäi sittumine tekemättä. Sitte lähettii rankkasatteessa aika haipakkata Maran lähtöpaikalle ja jatkettii sinne kääntöpaikalle asti eli johonki 7 kllsan päähän tarttipaikalta. Ennen puoltavälijä alko Uunolla pukkamaa pötkylää esiin toisesta puntista aikalailla, mutta silti jatkettii mänövä. Perilleki vielä kyl pääsin mörskälle takas, jotta aamulla housut säily vielä kuivina ruskijasta aineesta tuosta 1.40h:n retkestä huolimatta.

Sitte mörskälle ja suihkuu ja aammupaloille ja siitä takasi romuja kassamaan lähtövä varten. Just ku oltii lähössä respaan ni Uunon avvaimija ei löyvy mistään. Mie olin ne jätänny pöksyjen taskuu ja nehän oli jo alimmaisena viikkattuna laukussa. Ei muuta ku rätit levällee mörskän lattijalle ja alota koko sampa alusta. Hikijä pukkasi ja ottasuoni pullotti. Sitte linjapiiliin ja Mutapestin suunille, housut edelleen suht kuivina, pikkusen alko jo ylimäärästä kosteutta erittymmään tuon avvainsampan jälkee.

Juomista oli liikaa mukana ja sissäänsekkauksen jälkee piti nuukana miehenä yritellä lipitellä kalliita mehuja loppuun enne turvatarkastukseen mänövä. Siellä se sampa sitte taas alko. Uunollahan on perinteisesti jameksissa metallija ja kengissä myös semmoset solet, jotta niissä syyningeissä kaikki maholliset sirrat alko pärräämään ja ukkova ja akkkaa alko kintereisii molemmilta puolilta kiinne käymää. Siinä hiveltii ens haara-asennossa etu puolet ja sitte takapuolet  perskolova myöten. Sitte istutettii Uuno tuolille ja jalkoja leviteltii ja käsijä ja jatkettii hivelyvä etelleen. Sitte kengät pois jalasta ja sitte vietii kengät kokonaa pois johonki erikoistestii. Loppuhuipentumana oli vielä kassii jääny tuosta hillittömästä juopottelusta huolimatta melkeen täys 1,5 litran vesinassakka. Siinä palkkahiplaaja sitte ehotti, jotta juotko litkun vai jääpikö kanniin. Mie annoin nyt kyllä periksi ja en sitä vesimäärää ennää alkannu siinä puolpukkeissani kaiken juhlakansan nähen lipittelemmää, vaan sanoin, jotta jätetään kanniin. Tässä vaiheessa oli housut jo märkänä.

Sitte päästii konneeseen ja Uuno tilasi juomaksi tuoremehun ja lasin vettä. Sen tuoremehun mie laitoin läppäripöyvän koloseen ja vesilasi jäi siihe hyvälle, pikkuse kenollaa jo valmiiksi olevalle liukupinnalle. Kone täristi aikalailla ja muutamassa sekunnissa vesilasi killu jo läppäripöyvän reunalla ja enneku Uuno huomasi se oli jo reunan ylitte pitkän matkaa ja lojahti koko lasi Uunon etumukselle ja osa paijalle. Penkkiki oli vettä hyvin pitävää nappanahkaa ja takaosaan päin vinossa, ni neste vilvotti ja kasteli hienosti koko Uunon takaliston ja molemmat kannikat. Eipä siinä ennää ollu mittää tehtävisä. Uuno ootteli kiltisti lentoemon tulova ja sano, jotta olis pikkune henkilökohtane ongelma johon tarvisi avustusta. Emo kysäsi, jotta mikä on vanhan miehen vaivana. Uuno sepusti homman monisanasesti ja jo vetasi emonki muuton nyrpijälle naamalle naurun remakan ja vastasi, jotta "wait a moment". Mie sitä momenttija ja kärrijen hidasta kulkuva persukset etu- ja takapuolelta märkinä oottelin ja pitkä tuntu olevan ajankulku. Sitte emo toi ison läjän käsipyyhkehijä ja mie ne survoin takalistoni alle ja harmittelin, ku lento oli niin lyhkäne. Eihän ne siinä reilussa tunnissa kuivua kerinny ja konneesta ku ulostauvuin samane emo nauro hysteerisesti ovella ja toivotteli onnea ja mie kiittelin hyvästä ja ymmärtäväisestä palvelusta....Jotta uunoilussa on nyt Uunolla SE hallussa ja pysynee suht varmasti niin kauvan ku reissuille intova ja terveyttä riittää.

24.07

Aamulla taas hyvissä ajoin rävähti simmut ja suu auki eli kello 04.00. Sitte hyökkäsin heti hotellin matolaatikolle siinä toivossa, jotta saisin jatkaa kysseenalasesti alkanutta kirjailijan urraani. Ei perkele hommasta tullu taas mittää. Ryysistä ei siihe laatikolle juuri ollu, mutta laatikon matoset oli kyllä vielä nukkumassa. Ei ne ainakaa miulle laatikkova aukassu 45 minnuutin kyttäilyistä ja muutamista restarttiloista ja respatyttösen häirinnästä huolimatta. Mie heitin pyyhkeen kehhään ja lupasin itelleni, jotta tähän laatikkoon en ennää ees syleksi ja homma piti loppuu asti. Sitte nopijasti koko remmi aamupallle klo 6.20 ja rippeesti talsimaan kohti Maran lähtöpaikkaa. Siellä vilmailin suurimman osan Suomen osallistujista. Keli oli sammaa takuuvarmaa Nyiregyhazan laatuva eli jotain +30 ja +35 välimaastossa. katteksi ei juoksijoijen urakka käynny ja vaikija oli jo katella ukkojen ja akkojen hyytymistä. Malin jälkee siellä tiputusjonossa tais olla jo usijampi henkilö. Suomalaisista paras oli Yury Shikalov ajalla 3.07 ja Yury oli ikäluokan 7.s. Sitte lähettii Astan kanssa taas kylille ja meinattii mennessä jää autokolariin, vaikka oltii jalkamiehinä liikkeellä. Pelti rytisi ja muovija ja autoja lenteli ympäri risteystä ja myös siinä likkeellä suojatiellä vellit housuissa katella, jotta osuuko joku osane meihinki. Ei osunnu onneksi. Sitte käytii Matin kanssa tunni lnekuralla ja kyyti oli Uunolle kovin vilposta ja kylmän sorttista. Sitte kattomaa viestejä ja lopulta syömää. Siellä oli Suomen vistijoukkuve ja nälkäsinä, ja juttu lensi, vaikka tällä kertaa ei mitalisaldo kasvanukkaa. Lopuksi yhet palauttavat kylän alkupäässä ja unta kaaliin. 

23.07

Aamulla vetästiin Matin kanssa avvaava kahen tunnin mittane aamulenkki lähheiseen kylään. Loppukilometrillä tuli takatullessa ruotsalaine juoksijatyttöne Julie Leonard kyytii ja oli kuulemma voittannu 2000m:n esteissä kultaa, vaikka oli kahteen kertaan roolannu vesihauvassa pitkään ja hertaasti. Uunolle tuli Matin kyyvissä taas lenkistä kuitenki sulkeutuva, eikä hetekalta meinannu ote irrota ensinkää kun mörskälle pääsin ja kellahin siihe pikkusen leppuuttammaa. Sitte kuitenki aamupallalle ja Asta hilppasi kylille. Unto Mattsson voitti 800m ja Pauli Ahokas oli omassa 75-vuotijaijen poikasten sarjaassa hienosti 2. Illalla hilppastiin taas Matin kanssa lenmkille ja käytii kattomassa huomisen Martonin lähtöpaikka jo valmiiksi, jottaa aamulla keritää ajoissa kuikkimaa sitä.

22.07

Klo 07.30 Astan kanssa rautatieaseman ja linjapiiliaseman suuntaan tunnin lenkki. Matti käi valmistautumassa 800m:n kisaan ja avautumassa pusikossa itekseen. Sitte paloteltii aamu koko remmin voimin ja siitä Astan kansa kylille jalkapelillä. Senverta on nuita tulkkaushommija tullu käsillä ja varpaillakin tehtyvä, jotta varpaaseen on tullu iso rakko. Juoksuva ei haittaa, mutta kävelyvä ihka omiksi tarpeiksi. Matti juoksi ekassa erässä seittemänneksi ja oli kokonaiskisan 17. Rainhartti oli 800m:n välierän 3, ja yritti opetaa Uunova valokuvaamaan sillä sen videovekottimella. Ei siitä mittää tullu. Liijan paljo oli namiskuukkeleita käännettävänä, ja kirkkaassa ilmassa Uuno ei nähny mittää valoja konneessa, ei vihrijää, eikä punasta, jotta ois voinnu vilmiassistentiksi Renhartille ruveta. Jätettii homma myöhäsempää ajankohtaan. Illalla istuttii kahvilla ja palauttavilla oman mörskän ulkokuppilassa. Siinä oli suuta pieksämässä myös Timo Lanamäki jolla lienee SE hallussa 110m:n aijoissa. Ois sillä Timolla raameja ollu pieksää jottai muutaki.

21.07 (5000m)

Aamulla klo 5.20 herráilin. Siitá sitte normaalisti ryppynassun ja hampahijen kasteluun ja valuin ales kirjailuhommiin. Aamulenkille láhetii Matin kanssa klo 7 maissa. Siiná ei mánny ku 25 minnuuttija ku se kisa paino páálle ja piti váhá lőysáillá.

Ennen láhtővá rupattelin Pauli Ahokaan kanssa muutaman tovin. Pauli oli alotellu juoksuhommat vasta 60 vuotijaan, jotta uunohan on aikalailla vielá etuajassa, jos Pauliin vertaa. Matkat on Paulilla lyhentynny ja kilsoja tulee 1200 vuuvessa. Suht paljo intervallitustyyppistá reenijá oman páán mukaan palutumista unohtamatta. Siiná oli paulin opetus nuoremmille uunoile.

Aamupalalle normalista pikkuse aikasemmi eli 7.45 ja sitte mőrskálle viilennyshuoneeseen leppuuttammaan ja voihkimaan ja vehkehijá virittelemmáá. Keli ei helpotusta tánnáákáán tuonnu vaan oli mainijo pitkán matkan juoksijan keli eli +33 astetta hellettá. Mukava ku vanhemmatkaan luut ei ruttaannu náissá lámmőissá.

Kisa máni Uunolta sammaan malliin ku aikasemmatki. Alotin varovasti ja kekkaloin ylleisőn suureksi iloksi letkan viimesená. meitá oli ekassa erássá 13 láhtijáá ja tokassa 14. Matti oli miun kanssa samassa erássá ja oli visiin válillá keulillakin. Kisan vanhetessa Uuno sitte saavitti entuuvestaan tutun Pubimiehen ja mukavan kaverin David Proffittin. Nyt oli viisammpi ku 1500 metrillá, enká heti hyőkánny ohi vaan peesailin muutaman kiekan. Sitte mánin ja ohittelin siiná muuamija muitaki, joista tais osa masentuva lopullisesti ja keskeyttáá koko kisan, ku nákivát, jotta jo uunoki ohi páási. Mie olin erán 9. ja Matti toinen. 2 oli keskeyttánny meiján erástá ja toisesta 1 juoksija. Miun aika oli 21.23.36 ja kokonaisijotus 22/24 ja Matin aika 19.09.04 ja Matti oli hineosti 10.

Sitte kateltiin vielá M50 sarjassa Vakkurin mánővá. Sekin pyyhki láhes Matin aikoihin heltehisessá kelissá. venáján ilonen veljessarja párjási kysseisessá sarjassa hienosti. Suomessakin pojat oli vieraillu Oulussa juoksemassa. Ilosta sakkija koko remmi ja kátősillá seuhottii válillá perusteellisesti ku Uunon venájánkielellá, joka kásittáá 1 lauseen ja yhen sanan: "Niet ponimaj Paruski ja Harasoo" ei asijat tullu ihan táyvelleen selviksi.

Hyvijá tuloksija ja mitaleitahan on tulu roppakaupalla myős Suomalaisille. Jorma Manninen 100m oli voittannu kultaa ja eilen Tuula Lahdenperá juoksi hienosti N60 sarjassa hopijalle ajalla 21.54.00. harmi ku ei Tuulan juoksuva páássy kattelemmaa ku oli tuo oma vouhkaamine 5000m:n kisaan  páállánsá.

Suomi onmaijen válisessá kokonaiskisassa 5. tanska 12. ja Ruotsi vasta 18. Mahottoman mukavaa on luita lámmitellá ja katella kisoja. Oma urakka on kilpaurheilun kannalta nyt ohi, mutta kohta láhen Astan kanssa tunnin palauttavalle ja matti alkaa valmistautumisen 800 metrin kisaan, jos ei tuolta viesti juoksuinfosta oo Matille tullu "lisátehtávijá".

Martonilla lauvantaina Suomea edustaa Yury Shikalov M50-sarjassa. Yuryhan táyttáá táná vuonna kuulemma 55 ja sarja vaihtuu. Tilastoajalla 2.48 voipi Maralla tapahtuva vaikka mitá. Samoilla aikalukemilla on kyllá ainakin puolenkymmentá ukkova.

Kaikille mitalisteille kovasti onnea ja kisoihin kanssa.

20.07

Eieln aamulla taas vejeltii jalat jáykkiná aamulenkki Matin kanssa, reilut 30 minnuuttija ja rápsittii hienosta lenkkipolusta ja ryppynaamoista muutamija kuvija. Tehtii mutama "aukasu", mutta ainaki Uunolla niistá tuli láhinná "sulkeutuvija".

Sitte normaalisti aamupaloille, joka on tuossa láhistőn ravintolassa. Hyvát on ollu muonat, joka ylleensá Uunolle aina maistuuki missá ja millon vaan. Toiset láhti palottelun jálkee hilppasemmaa kylille, mutta mie jáin mőrskálle páiváunille ja leppuuttelemmaa jalkojani keskiviikon kissaa varten. Tekasin muutaman keykásen venytysoperaatijonki...ei kyllá venynny ensinkáán, vaan jáykkáá oli etelleen.

Osa suomalaisista láhti kotija, kávelijátyttőset ja Pekkarisen Kauko ja Pirjo mukaaan lukijen. Pittáá muistaa láhettáá nille luppaamani valokuvat, jotka lupasin láhetellá ku tááltá kotikorsulle ehitáá.

Iltapáivállá sitte mántii kattomaa 400m:n loppukilpailuja. Siellá Unto Mattsson taas veteli hienosti voittoon M80-sarjassa ja Pauli Ahokas kolmanneksi pykáláá nuoremmissa. Hienova oli kainalot ja silmákulmat márkiná kiekuva maammelauluva ojennuksessa ja jáykkáná edelleen.

Kohta láhetáá Matin kanssa taas pikkuse verryttelemmáá ja sitte koko kőőri palottelemmaa aamuva. Tánáá ke 21.07 on sitte se 5000 metrijá mulla ja matilla. Siihe mie meinaan taktiikaksi ottaa rauhallisen alun ja todennákősesti vielá rauhallisemman lopun. Vaikka oli luvattu sadetta, pilvettőmáltá taivas náyttáá ja hellettá piisannee edelleen normaalisti. Ilman esijuoksijaa on párjáttává, ku se tilttasi pari páiváá sitte. Eikőhán siiná porukassa oo kyllá tarpeeksi kovija esijuoksijoita muutenki Uunolle. Todennákősesti on kaksi erráá ja Uuno saapi juosta siiná ekassa, joka alkaa klo 15 paikallista aikaa. Táálláhán on kellot tunnin eellá suomen aikaa.

Ennen juoksuvahan siiná on se osanoton varmistus ja kaikkijen vehkehijen syyninki ja chipin nollaus operaatijo, johon pittáá keritá 20 minnuuttija ennen eken erán tarttija. siiná sitte selvijáá se erájakoki. Jos et siihen ehi ajoissa pááset armotta asijoijen tiskaamiseen.Sitte pitáá uuvestaa keritá 10 minnuuttija ennen oman tartin alkuva taas Koolinkihuoneeseen, jossa on taas nimenhuuto ja káákkánőijen kollaus, jossa tarkastettaa onko kaikki hengissá. Jos kaikki on hengissá ja juoksukuntosen nákősiná, sitte láhetáá paikallisen sheriffin joholla marssimaa láhtőpaikan tuntumaa. Uunolle sitte selvijáá láhtőpaikalla ratan kiertosuunta, ku kattelee mitenpáin ennen láhtővá muijen tennarit ja selkámykset ja etumukset sojottelee.

Kylmáá tullee kyyti kyllá olemaa, mutta tánnáá on miun ja Matin urakka sitte ohi. Kurkku on jo liijasta ráákymisestá ihan karheena ja ááni maassa....miten lienee vitosen jálkee, onko sitte jo mieliki maatunnu maan rakkoon, met saamma náhá? 

19.07.

Aamu alotettii Matin ja Astan kanssa 40 minuutin aamulenkillá. Jalat olivielá eilisen sessijon jálkee kyllá ainaki itellá ihan rusisinana. Eilen tuli mittariin 15km juoksu +10km kávely +10km kávely+5km ripijá juoksu. Kávelyosuuvet voipi olla vielá alakantiin arvojoitu?

Eilen oli Suomalaisille hieno páivá. 1500m M80 Unto Mattsson voitti kultaa ja saman tempun teki 1500m M75 sarjassa Pauli Ahokas. Molemmat osallistu vielá 400m:n juoksuihin illemmalla. En tiije mite pojille kávi, mutta lupaavalta náytti noijen juoksujen valossa. Toissapáiváná lappalainen Reino Laine voitti kuulassa kultaa. Paska homma , ku ei ite oo tuoho palkintopiklle sattunu kertaakaan, ku siellá Suomalaisija olis palleilla kekkaloimassa. Ukranan joukkuveen vilmimieheksi jouvuin vákisi muutama páivá sitte, ja siitá kuvijen rápsimisestá ei meinannu irti páástá milláá.

Esijuoksija sano  yhteistyősopimuksen irti eilen. Ilmotteli, jotta akut láhes tyhját ja sitte mie sen laiton roikan perráán ihan normaalisti ja siihe se sitte sittu...perkele. Pikkuse riipoo, mutta ei hátá támánnákőne oo. Pitáá tehá kierrosaikataulu huomiselle 5000m:n kisalle ja yrittáá juosta sen mukaan. Etenki alussa yritán vejellá oman aikatauluni mukaaan, juoskoot muut mitá tauluja tahansa. No katotaa taas mite hermo pittáá. Voipi olla, ettá ei pijá, ja sittehán eessá on taas hyytyminen?

Kuvija on tullu otettuva aika lájá, mutta niitá ei náihi matolaatikoihi laitettuva saa ku on aina tungosta táhán, eiká mulla oo tarpeeksi elektroniikkaakaan mukna, jotta se onnistusi. Lopuuviikolle on luvassasateita, mutta lámmőt pysyttellee tuolla 30 asteen paremmalla puolella silti.

16-18.07 

Kova on ollu kohellus ja toimintaa on riitánny koko ajaksi liijanki kanssa. Táhá ilmasee nettii ei pááse ku yőllá ilamn kásirysyvá, eiká mukavijen immeisten kanssa riitelemmáá viitti tán takija ruveta.

Káytii perjantaiaamuna Matin ja Astan kanssa palauttavalla reilun 30 minnuutin lenkuralla aamusellla ennen amun palotteluja. Sitte kateltiin kisoja ja láhettii Astan kanssa keskustoihin. Siiná tuli sitte eteeSaksalaine kova urheilumies Reinhardt Egert, joka oli omalla pakettiautollla liikenteessá Oli kaverilla rompetta mukana ja nukkuki autossa. Osallistu M60 sarjassa jokaiseen juoksukisaan, satasesta Marotoniin.

Sitte kőnyttii taas syőmáá ja kisoja kettelemmaa koko remmi. Kreikan kieltá tuli verryteltyvá kreikkalaisen kymmneottelijan kanssa, joka pikkutyttősá kanssa yhyhettii kisapaikalla. Kovakuntosen káveliján kauko Pekkarisen kanssa pieksettii suuta jossaki vaiheessa.

Lauvanatai alotettii keykásellá 20 minnuutin reenillá. Matti ja mie káytii eriksee tuo sutasu tekemássá. meilláhá oli se 1500m kisa lauvantzaina iltapáivállá. Perselleenhán se Uunon kisa kyllá máni. Alku oli liijan kova ja Englanitilaine Pubin mieski Proffitt paino viimesllá kierroksella Uunosta ohi. Alottelin jotaki 3.31 vauhilla, vaikka miun ennakovauhiksi olin laitellu 3.44, joka antasi tulokseksi 5.49. 1km mántii vauhilla 3.31 ja seuraavat 540m, jotaka esijuksija miulle ilmotti oliki sitte 3.51. Loppuaika oli 5.42:54 ja erán  11 ja koko kisan viimene eli 22/22. Matti oli toisessaeli kovemmassa erássá 9. ja koko kisassa 17 ajalla 5:17:83. Hellettá piisasi

Sitte oliki jo helkatinmoine kiire Get Together Partyihi, jossa loppuilta sitte sampattii myőhásee ja káytii vielá kekkaloimassa kylillá.

Sunnuntaina  aloteltii1.30h:n ammulenkillá Matin kanssa. Takasi piti káántyvá vasta ku heppatllien vahtikoira niin káski ja alko hivuttautummaa meiján pohkehija ja perskannikoita kohen. Sitte kisoja kattelemmaa ja alko tulemaa vettá, ja láhettii mőrskálle. Aamutelotuksen jálkee láhettii kattelemaa naisten kávelyvá, joka oli kylillá. Se máni perseellee ko kisat oli monneen kertaan siirretty ja meiján piti keritá syőmáá, jotta keritáá kannustammaa 20 km:n kávelysessijon suorittajjaa Kauko Pekkarista. Anneli Kukkasen N55 kanssa juteltii ja oteltii kuvija Suomen naisten kávelykolmikosta.

Kaukon kávely alko hienosti. harmi, ku ei tullu sovittuva kierrosten laskemisesta, joka ois kyllá Kaukova jelpannu. Kurkku suorana Uuno ja Asta huuvettii ja kannustettii Kaukova. Hienosti Kauko jakso 34 asteen helteessá vejellá láhes ennátyslukemille 1.58, joka oli suunnilleen aika kun 200m oli maliin. Sijotusta eiká tarkka aikaa ollu saatavilla, mutta Kauko iteki oli tosi tyytyváine.

Sitte kerittii mőrskálle vasta klo 22 ja 22.30 láhettii vielá takatukat pikkuselle "palauttavalle" aamulekille Matin kanssa. Pittuuvessa M65 mestaruuven tánnáá voittanu Toivo Hietanen pijátteli meitá hotellin eessá mukavilla jutuilla puolisen tuntija...kyllá nauretii. Takatukat hulmuten ja kaljut hijestá kiiltáen vejeltii sitte yks kilsa 147 sykkeellá eli kisavuhtija Uunolle. Lopusssa sitte vejettii jo láhes táyvellá muutama satnen ja Uuno jái siillá matkalla Matin jálkee.  

14-15.07

Aamuyőllá láhettii kőnyvámmáá maalikylille. Lentsikka-asemalla sain uuven Suomi-juoksu-asun ja verkkarin. Lento ei kauva kestánny Mutapestii. Sitte kőnyttii linja-piilillá vajaat 300km pelipaikoille. Uunoilut alko sitte linaja-autossa. Viccyt piti lojahuttaa housille káttelyssá, mut onneks oli niin pirun heltehine keli, jotta nehán kuivahti alta minnuutissa. Joku meiján porukan kaksjalkasista kerkisi kollata naistenvessanki kuulemma ruokapaikalla...heh-heh. Se ern ollu mie tál kertaa.

Káytii perillá sitte Matin ja Astan kanssa pikku verryttelylenkillá viereisessá pusikossa. masto oli mainijota ja lámpőtilat kohillan eli 30 ja rapijat páálle. Sitte illalla rupesin noita kisavehkeitá kattelemaa tarkemmi. Housut oli vissiin tehty sinisestá telttakankaasta. Miun kohalla oli tekijálle kyl káynny pikku moka. Ne muuatamn tuhannen muunki housun kankaat oli unehtunnu náihi yksiin kalsareihi, ja mie en kyl ois milláá jaklsannu sitá koko teltaa perássá vettáá, niin perkeleen iso oli se ulkopuoli. Housujen sisápuolen kohalla oli taas tullu semmone moka, ettá se oli sotkeentunnu lastenosastolta vááráán kassaan. Vaikka mie en mikkáá pelimies okkaaa ni kuristi tuota Uunon etuosastova sillee, ettá niitá ei kertakakkijaan voinu káyttáá semmosenaan. Homiin lőty kyl onneksi ratkasu. Perustettiin omőpelimo vielá illalla ja haarkohasta vejeltii 10 cm:n siivu. Siitá siivusta saatiin kátevásti peittokappale Uunon lippikseen, jossa oli mainosmaterijaalija, ja sitáhá ei támmősissá suukisoissa nákősállá saa olla. Sisáosan vetelin ihan riekaleiksi gumminauhan kohilta visiin kymmenestá kohtaa. Nyt pelitti koko homma.

Perkeleenmoista homma oli tuo telttailu helteessá noijen akkreditointijen ja osanoton varmistusten ja sitte ennen kissaa piti vielá telttailemmaa ja varmistelemaa osanottova ja vehkehijen syynáykseen. Ihmettelen kyllá kovasti, ettá tarttiviivoille asti páásin, ja ettei astijoita tarvinnu tiskaamaan káyvá.

helle oli mahoton ite kisassa. Forerunneriina settelin 10,2 km ja loppuajan 43:30. Homma mnei miun kohalta rauhallisesti alle 4:20 km aikoja. osa porukasta hyyty kovasti ja 3 kaverija keskehytti ja 2 tiskattiin jostakin syystá? uuno on ite juoksuu tyytyváine, vaikka aika on haitarista siihe mitá ootin. Sijotus 16/21. matti juksi ja nousujohteisesti ja oli 10/21 ajalla 40:15:52. Miun aika oli 44:55:17.

Nytte kyl aamulla selvisi tuo Forerunnerin ongelma, joka on mun ajanottova vaivannu. Se oli kyl taas láhinná Uunon ongelma, mut siitá lisáá myőhemmi. Nyt láhetáá kohta ammulenkille matin ja Astan kanssa ja sitte aamijaiselle. Huomena on 15ö0m:n juoksu ja sieltá ai oo muuta Uunolle ootettavaissa ku viimene sija...heh-heh. Perseelleen mánee niinku ennenki.....