Tiukka siivu ja suherrus oli aamupäivän vellien ja tuuninkien hämmennyksessä. Ei meinannu päästä oikeen irtaantummaan lomapäivijen vietoon sitte millään. Yhteen hommaan ku kätösesnsä iski kiinni ni siitä seurasi aina pari muuta lisähommaa. Ruokatauvon jälkee vielä piti hyökätä jatkamaa. Sekamelskaa ei voinu semmoseksi jätää ja piti vaan sotkija lissää, ettei kaikkijen muijenki hommat ois sotkeentunnu. Jollekin mallille sen sitte vihdoin sain.

Kotona sama sekamelska jatku, kunnes pienen hetekalla käynnin jälkee lähin puoleksi tunniksi verryttelemmää tuoho läheiselle jo kuivalle hiekkatielle. Viikolla ei nyt oikeen passaa revitellä, että takajalat saapi juoksukuntoon sunnuntaiksi sinne Haminan puolikkaalle. Ennusteet heittelee +6°C ja 6m/s kehiin. No sunnuntain säästä ei kannata varmuuvella sanova Lehtomäen ukonkaan viewlä mittää. Se kerkijää muuttuva monneen kertaan.

Nytte pitää jo harkita unten maille mänövä...

"Kova oli Teutjärvellä tuuli ja alussa lensi mainijosti huuli. Lopussa lensi hiki jä sylki ja monella oli kippeinä keuhkon tienoot ja kylki". Lähde: Uunon Parhaat, 2010.