Hyvin nukutti yö ja hetekka toimi mainijosti viime yön. Hienosti alko muutenki tämä lauvantai-aamu. Jälkikasvusto oli taas kokonaan viime yön haihtunnu sinne Saharan pieruun ja herräilin kaikessa rauhassa issekseni.

Hyökkäsin siitä puuron keittoon. Alkuverryttelyksi ja jäykähkön rungon ja ottalohkojen lämmittelemiseksi heitin lattijalle uunin viereen aluksi puoli purkillista Neljän viljan jyvijä. Siinä harjan ja rikkalapijon suihkeessa runko lämpeni mukavasti pikku hikeen ja ottalohkojen kaikki osastot sai myös kätevästi lämmitettyvä lähes kiehumispisteeseen...ylikuumeneminen ja sulakkeen palaminenki oli aika likellä. Puuronkeiton ja syönnin lomassa silmäilin telkkarija. Sieltä tullee aina lauvantaiaamusin mukavaa kateltavvaa, noita luonto-ja matkustusjuttuja, millon mistäki puolelta pollaa.

Nyt siellä oli noista rmaaliman eripuolilla olevista puoliuskonnollisista rituaaleista pätkä. Siinä ukot seuhtovat paskakasassa. Se kuulemma vaikuttaa ihmisen henkeen puhistavasti. Tuoho juttuu mie en kyllä voi ihan tältä istumalta uskova. Usiampaan omakohtaseenkin kokemukseen perustuen, kun oon joutunu tuon Peellä alkavan aineen kanssa tekemissiin, joko oman tuotoksen tai muijen tuottamijen, vaikutus on mulle ollu aina ihan pänvastanen. Miulle siitä on tullu joka kerta likanen olo, jalkapohjiin, kengänpohjiin, omiin husuihini ja millon minnekin puolelle kehova ja vaatetta. 

Jokahinehan kyllä saapi miusta uskova ihan mihinkä tahansa, vaikkapa tuohon paskakassaan, ja se on olion ihka oma asija, jos ei siitä muille haittaa ole. Eikä kasastakkaa näyttäny olevan, ku ne kaikki sinne oli vissiin kummiskin vappaaehtosesti ängenny. Naammat ilosesti virneessä ne sitä mättivät toistensa niskoihin ja lystijä tuntu olevan. Pitäsköhän iteki kuitenki tuota Intijan matkaa harkita, ja yrittää kehittää itteesä jollakin lailla ja osallistuva seuraavan kerran tuohon paskan lapijointikissaan, jos siitä jotaki syvällisempää aukenisi Uunonki hyvin lämmitettyihin ottalohkoihin......... 

1269673764_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uunon aamun alkulämmittelyvä ja puuron keittova kotioloissa.