Viikko saatii sitte alotettuva ja pikku lenkkiki heitettyvä helposti. Mietiskelin siinä lenkin lomassa itelle hyvinki tärkijää asijaa, joka tuli meijän kahvituntikeskustelusta mieleen ja se asija on seuraava. Mulla oli yks kaveri nöösipoikana, joka väitti kiven kovaan, että se on saanu täysin puoluettoman kasvatuksen ja sitäkautta omasta mielestään osas suhtautua kaikkiin asijoihin puolueettomasti.

Voi helvata tuosta asijasta kyllä kinattii ja hartaasti ja moneen otteeseen. Miun mielestä semmosta kasvatusta ei voi saaha kukkaa ihmine, eläin eikä alkuolijokkaa ainakaa maan päällä eikä sen allakaa. 

Ajatellaa nyt vaikka esimerkiks suomalasta lökäpöksyvä (eli Uunova), Afrikan sademetsän miestä ja vaikkapa New Yorkin Manhattanin mänijää, kuka niistä on saanu enempi puoluettoman kasvatuksen...ei minusta kukkaan. Jos vaikka lökäpöksy ois syntyny vahingossa (niinku vissiin kävi nytki?) tuonne sadetusmetikköön, olis ajatusmaalima varmasti ihan toisenlaine, ei välttämättä oltasi ev lut uskontukunnan jäsenijä ja saatettasiin sujuvasti olla vielä vähempi kirjotus- ja lukutaitosija ku nyt, eikä varmasti näitä hullunkonneita iltasin näplättäsi. Saattasi olla jo pelkän elatuksen ettimisessä ylenmääräsijä ponnisteluita.

Ja tästäki syystä meijän kyl pitäs hyväksyvä semmostaki toimintaa mitä ite ei välttämättä tehä eikä tykätä tehä. Joku toinen saattaa ajatella pikkuse eri tavalla asijoista, eikä se välttämättä johu sen immeisen huonouvesta eikä vähä-älysyyvestä (paitsi Uunolla, jolla on todistettavasti vaan yks solu pottuvarpaan kylessä). Sillä toisella saattaa olla ihan toisenlainen ympäristö, taustat ja ajatusmalli asijoista tai se muuten vaan tykkää esimerkiks juoksemisesta, hetekalla lujumisesta tai vaikkapa jopa hiihtämisestä (vaikka siihen kyl yleensä kuolee).

Mutta kyllä kuolee kaikkeen muhunki hommaan, ei pelkästään hiihtämiseen...mulla on siitä puolueettomasti tutkittuva tietova jo tuhansijen vuosijen takkaa....

Loppukaneettina sanosin, että täällä ei oo paskan välijä mitä myö tehhää ja etenkää mitä muut tekkee, kuhan ei niitä muita häiritä omalla tekemisellä. Polla pyörii sen oman aikasa ja sitte todennäkösesti poksahtaa ja se on siinä sitte.........