KUVAT LATTAILEN SIVULLE 13 KU KERKIJÄN.

Joo Jyväskylän mukava yhistetty kisa- ja samparetki tuli heitettyvä menestyksellä. Amulla kasin maissa lauvantaina kävin varttitunnin verryttelemässä ja juoksemassa koiria karkuun tuossa meijän ylätien metikössä..ei saanu koirat koivesta kiinni ja se oli hyvä merkki visiin.

Velmu soitteli ennen lähtövä, ja pyyteli juottoapuva ja myös Astan kanssa luvatti sitä järjestää, mutta perseelleen se homma kyllä meni ja pahasti. Oltii kyllä siellä D-hallissa, mutta ei Velmuva nähty ajoissa. Kisajärjestäjien karttaan ja muutamaan muuhunki juttuun mulla ois pari pahanhajusta kommenttija, jotka vielä lähettelen niille ku kerkijän. Velmu sitte noteerattii vasta täyven maran lähtöpaikalla, vähän enne tarttija klo 13, ja epäselväks jäi pullojen sijainti. Koitin vielä ekan pikkulenkin jälkee Valmulta kysyvä, mut ei ollu nenää mahollista hoitaa hommaa ja jätettii se homma hoitamatta...harmitti kovasti. Tuolla täyvellä maralla kyl ite oman pullon löytämine täpötäyveltä pullopöyvältä oli varmasti vaikiaa.

Martoonin lähtöhä oli 3 tunija enne puolikaan lähtövä. Miuta kyllä ihmetytti miten vähän SM-maratonille lähtijöitä. Suomen kestävyysjuoksu on siin suhteessa aika löysissä henkseleissä täl hetkel. Katteeksi ei käyny täyven juoksijoita etenkää sillo ku vettä tuli ku Esterin takalistosta jossaki loppuvaiheessa. Velmu sano, että satteesta ei sille ollu paljonkaa haittaa, ehkä päinvaston, että ukko heräs. Keli oli muuoton pikkuse tuulinen ja lämpötila siinä +15°C kantturoisa, ei oikeen paha kuitenkaa. Puolikaan juoksijoilleha siitä satteesta ennen kisaa oli pelkkää hyötyvä.

Sitte piti ruveta jo ite verryttelemää ja hermoilelaa omien kamppeijen ja jouksun kanssa...eli normiruttiinit. Varttitunnin verryttelyjuoksun lomassa kattelin FG:n ja Velmun loppurutistukset. FG:llä ei tainnu homma ihan nappii mennä, ei ainakaa niin hyvin ku Tukholmassa (nyt aika: 2.35.05 ja Velmulla oli jalkakramppien kanssa vaikeuksia lopussa (aika: 2.39.43). Hyvin juostu silti molemmilta.  Sitte lähettii jo myö matkaan. Sillan jälkipuolella ekan kilsan kohilla 4.34 eli 8s liijan hittaasti. Täs vaihees tuntu kyl et ei tuu hommasta yhtää mittää...tiukkasin vähäsen ja sitte mentii jo alle 4.20/km. Sitte jatkoin sitä tahtija usiamman kilometrin ja olin eellä parhaimmilla jotaki 1.30 -1.45 min enkkavauhista. Sitte tuli Anu Vatanen, entisijä Kouvolan ihmisijä takka ja mie jäin peesii, sitte tuntu kyyti vielä maittavan ja Anu rupes jäämää. Eessä kekkaloi sitte 4 ukon rykelmä ja mie yritin pariki kilsaa sitä porukkaa saaha kinne ja lopulta sainki jossaki 13km:n kohilla. Siinä samassa sakissa oli tuo meijän sarjan kolmanneksi joussut Keijo Pitkäniemi (aika: 1.31.36) . Sitte siellä jossain, oisko ollu ennen 16 km ku oli sillalle nousu mie jäin siitä porukasta...Seuraavassa alamäjessä sain vielä kääkät kinne, mut sit rupes pohkeet jo kääkälläki painamaa. Sitte siitä neljän porukasta tipahti yks mies ja mie sen lopussa n. 3 km ennen maalija ohitin. Vatasen Anu paineli sitte pari kilsaa ennen maalija miusta ohitte ja mie rupesin parkumaa...Viimeset kilsat taas tavoilleni uskollisena en muuta tehny ku irvistelin ja juoksu oli jo siinä vaiheessa sivuseikka....

Maalissa sitte haahuilin ja etin vilmiryhmää, mut sillä oli toisaalla muuta homma ja sitte tuo Muta miut tunnisti ja tuli juttusille...Oli mukava rutista asioista ja asian vieristäki....pijetää langat ja tennarit vielä lämpösinä!

Oon kyllä tosi tyytyväine, et ventovieraat eikä tututkaa kymppijä miulta saanu. Sijotus oli normaali 4. ja Uunon uusi ennätysaika 1.32.18 (parani 1.21min). M55 puolikkaan voitti Kuitusen Ari, joka on entisiä KU:n (Kouvolan Urheilijat) miehiä ajalla 1.25.37.

Muta oli myös juossu täyvellä ennätyksen 3.06.15. Maija Oravamäki voitti naisten SM:n ajalla 2.46.45. Suomisen Mirka juoksi hienosti kolmanneksi (Aika 1.29.30!) Antti Nisonenki sinnitteli SM-maralla hienosti aikaan 2.48.21.

ONNEA KOVASTI VOITTAJILLE JA VOITETUILLE KANSSA!

Kankaanpäässä oli Olli vejelly taas liki SE aikoja ja muutki pohjosen porukat kunnostautuvat! Onnea!   

Sitte seiskan maissa myö könyttii sinne Superiormörskälle. Siintä ei muuta Superiorija löytyny kirveelläkkää ettimällä ku se sikahinta...ja se voittosampakaljaki jäi juomatta, ku sitä ei sinne mörskälle saatu heti toimitettuva vissiin sen "halvan" hinnan takija....mie peruin koko tilauksen ja pierasin päälle...mut sitte lähettii vielä Jyväshovviin Maratoonitanssille ja siel sai sitte viimesenki nestevajauksen hoijeltuva kohillee. Kaikin puolin oli mukava reissu ja siitä kiitos taas vilmiryhmän vetäjälle!

1252848236_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ennätysmiehet Uuno ja Muta.