Rättien läiskyttelyllä tuolla Lahen suunnalla alottelin tän sporttilepopäivän. Kausalassa käin kattomassa Lahteen tempoillessa vanhan luokkakaverin issää, joka on jo 85v. ja skarpissa kunnossa vielä, vaikka kävely jo huonova onki. Kyllä se veilä Uunon muisti hyvin ja mukava oli jutella mukavia ja Tauno Palon ja Siiri Angerkosken vilmin tekova koskella. Niillä alko muonitus ja mie jatkoin tempoiluva Lahen suuntaan.

Huoltoasemalla join sitte kahvit ja ostin muka juomista pikkuse mukkaa. En tienny, että tiskivettäki on lupa nykyvää myyvä limsan nimellä. Oli senverta pahhaa, että tiukille otti koko pullon nieleksimine, mutta välillä se rätin läiskyttämine ja ruunalla tempoilu alko janottamaa ja loppuun nieleksin koko veet...hyi hitsi.. vieläki puistattaa.

Kotia ku tulin reissulta oli kova nälkä ja kaappi lähes tyhjänä. Nakkasin hernevellin kiehumaa hätäpäissäni. Siitä ku puoli kiulullista suuhu kaatelin, jo rupes takalauta ääntelemää aika pahanhajusesti. Hyvä on ollu valmistautumine huomiseen Orimattilaan. Pahanhajune ääntely on jatkunu pari tuntija, mutta pikkuse on vaimenemaa päin. Jo jos se huomenna vielä jatkuu, ni siitähä saapi ilmasta vauhin lissää ja takanatulijoista ei tarvihe enää välittää yhtää ku ne ei saa tarpeeksi happee, ja osa varmasti taintuu kesken kinkerien. Taijan aamulla vielä keitellä yhen purkin?

Kotona sitte alko tuo naisten jalkapallo ja sitte perää Suomi-Ruotsi ottelu. Molemmista otin herneen myös nenään ja sonnan maku jäi suuhu. Nyt on ainaki hernehien kanssa tarpeeksi pellailtu tännää. Ei ois pitäny niitä mittää käyvä sihtailemaa ensinkää....nyt on sihtialtava hetekalle, ja aamulla aikasi ylös ja tarttiviivalle Orikylän suuntaan....

"Tempoilevaa on ruunalla ratsastus, onneks ei oo lähellä katsastus". Lähde: Uunon Parhaat 2009.

1251570502_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Avvaimet, tiskivesipullo, virman takki ja rankfurtin kassi...niillä pärjättii tää päivä....mite käypi huomisen kanssa? Se pikkuse jännittää.