Joo-o reissu tuli heitettyvä. Mäni ratevasti koko ilta. Lähtö oli aika rivakka Uunolla...kaks kertaa piti kääntyvä tuosa muutaman sadan metrin päästä takasi kotia...Muisti pelaa edelleen vallan hienosti! Ekask jäi kartat kotia, ku toho omaan yläpään navigaattorii ei oo kyllä luottamista yhtää. Töihiki lähtiessä pittää tulostaa kartta joka aamu, et osaa männä oikiaa paikkaa vaikka siellä on tullu jo jonkun kerran käytyvä.

Ratsukko laukkas iha kiitettävästi ja valosou oli mukavaa ajanvietettä, ja anto oman lisäjännitysmomentin koko touhulle ku ei tienny laukivaako ratsun konehuone vai ei. Onneks ei lauvennu. Pikkuse funtsitutti ko kello oli jo yli puol kuus ja mie en ollu vielä Mikkelissäkää ja tietova ei ollu kisapaikasta yhtää missä se on...No kyl mie sinne kerkisin ennen kuutta ja sain numerolapun liimattuva etupuolelle ja lähtöpierut suhnautettuva takapuolelta ja sitte verryttelemää vartiksi...takas autolle ja Sausescut jalkaa...ja tarttiviivalle. Ylimäärästä aikaa ei ollu yhtää.

Sitte lojahti paukku ja matkantekoon....Julmettu alamäki ekana...Lumpiot lonksahteli ja mie vetelin pikkuse säästellen...sitte tuli pikkune riehaantumisvaihe ja ohittelin hittaampia mänijöitä...taisvat olla kääkkäsarjalaisija? Maasto oli kyllä lievästi sanottuna vaativa. Sausescut oli iha savessa, suossa ja sonnassa jo heti alkumatkasta ja sonta tais ylettyvä lumpioo asti ku siellä mentii suot ja lähes juoksemattomat kivikot ja silmäkkeet ylitte...Onneks oli koko aika joku, joka ties reitin entuuvestaa. Sitte jossai 2 kilsan kohilla miun riehaantumisvaihe loppu ja vauhti tuntu sopivalta...meitä oli kolme ukkova...Uuno ja pari muuta nuorempaa?

Alko kyl ahistaa se kyyti, ja mie vuntsailin sitä loppuva...siinä oli 700m yhtäjaksone nousu ennen maalia ja pikkune alamäki ennen kalkkiviivoja...Huomasin, että se lyhkäsempi veti kyl ylämäjet hyvi, mut tasasella ja alamäissä sil oli vaikeempaa...No sinä pitkän ylämäjen puolvälissä tuntu et se alkaa jäähä ja mie vetasin keulille...se pitempi ei jääny ja veti vielä miut kiinni ja ohitte...kaikki kolme läähätettii ko ajokoirat...ja konneet kierti täyttä...ja alko kaikilla hyytymää....Sitte sen ylämäjen päällä mie latasin kaik pellii ja vetäsin sen pitemmänki ohi ja siinä se  sitte jäi tarvittavan määrän...pojat sitte joutu kattelemaa Uunon levijää selkää ja savisia Sausescun pohjia ja niskasia palkkoja....hyvä kisa.

Tuloksien julkistamisen jälkee Uuno oli kuulemma voittanu M50 sarjan ja sai saavin kokosen pokkaalin palkinnoksi. Harmi ku oli tuo veneen moottori takapaksissa, eikä palkinto enää sinne sopinu...piti laitta takapenkille ja selkänojat vinoo....jotta ei ollu Savolaisista Uunon kaatajiksi....taitaa luvata hyvää Mikkelin puolikaskisaan?....Osanottajia oli varmaan alle 50 kisaajaa M50 sarjassa?

SIVULLA 6. ON KISASTA KUVIA (EN JAKSA KOMMENTOIJA AINAKAA NYTTE, VAAN KÄYN SYRJÄLLEE)

 1244056290_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1244056324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Saavin kokone pokaali ja Uuno pirteänä ja hyvävoimasena kisan jälkeen.