Osannottajakatova potevan 1. Uunon reittiennätysjuoksun jälkee oli kova hinku mökille takasi. Laitoin ratsastuskammppeet niskaa ja täyvellä ravilla kohti Luumäkijä. Rannassa ootti taas miellyttävä veneen moottorin raahaus ja kiinnitysoperaatio...peyhana ilman ärrää!

Sain laivan seilattuva Haimilanselän ylitte kotosatamaan...ja sitte saunan lämmityksee taas niiku eilenki. Siinä oli kyl kaikenmoista vaikeutta...ja viimeseltä piti mynäsiltää lähtijä tuohia hakemaa omalta mökiltä kesken saunomisen ku olin jo kaikki puut kalunnu tuohivappaiksi...takasi ku tulin ni se vesikiulunki tuli oli tietysti syttyny...elikä iha turha varttitunnin viuhahusreissu tuli tehtyvä...No hyvät mentaaliset siitä kyl irtos et reenin kannalta ok.

Saunaa lämmitellessä kattelin lokin hommia kivellä. Ei oo helppova niilläkää. Sillä näytti olevan vatta iha kuralla. Tietysti ku joutuvat kaiken maaliman myrkyt syömää ja myrkytetyt veet juomaa. Ja jos on ikää tarpeeksi, saataa olla hampaatki huonossa jamassa ja ruuvan pureskelu muutenki hankalaa.

Aamulla kuuvelta sitte tehtii hommat päivastasessa järjestyksessä, paitsi vesiä ei järvee enää kannettu vaan ne lotuttii saunassa nahkan päälle ja sitä kautta viemärii...

Työpaikalta ku vihdoin irtaantumaa pääsin lähin syöpöttelyn ja juopottelun jälkee hitaasti hinkaamaa lintusatulaa Valkealan kirkolle päin paluupäivän ratoksi. Kirkolla pienen meditointituokion jälkee kiersin komian kirkon ympäri ja kattelin itelle sopivaa mahollista paikkaa tulevaisuuvessa...sen löysinki sieltä takaa parin satavuotiaan kuusen juurelta, mut paikka näytti olevan jo varattuna.

Siel oli sen takana olevan kiviaijan vieressä nuoriso tai saamarinpalvojat vietelly omia menojaa, ku oli tyhjiä 24-kulmalaatikoita iso kasa aijanvieressä. Sitte lähin hiomaan satulan kanssa kotia kohen. Saldo hiomisesta 1.10h avg 96. 

...kotia ku saavutin ihteni, lähin Sandelsin kanssa saunaa....

LISSÄÄ MÖKKIKUVIA SIVULLA 5.

"Lokki istu maha kipiänä kivellä, takapuoli silläki varmasti nilellä, hyvä ei ollu kivellä kelliä, kun se kakkas oli sontaki velliä". Lähde: Uunon Parhaat, 2009.

1241700454_img-d41d8cd98f00b204e9800998e