Amuulla oli henki päällä heti alusta lähtien. Takaan hyvin nukuttu yö, ku naapurikaa ei intoillu aamuyöllä sen peltikolan kanssa. Toivosin vaan et kelit lämpiäs pari astetta ni ei tarvis enää tuoho pellinräminää herätä kesken uniesa. Tarttailin normaalisti kahviveen keitolla.

Sitte toljottelin enne muijen nousuva telkkarista jotaki afrikkalaisen Akie-heimon jousipyssyllä metästystä ja hunajan keräilyä ampiaspesistä. Siellä ei nykyset pullamössöpojat (johon porukkaa mieki iteki kuulun) pärjäis yhtää yötä eikä päivän puolikasta hengisä, ku ritsoilla pitäs leipäsä metästää ja tulet tehä puunhinkkauksella ilma sytkäreitä. Olis täällä maalimassa tärkiämpiäki asioita korjata ku tuo miun mökin tanssilava, tuli mielee ku niijen touhuja kattelin. Joumavetenä ne joutu käyttelemää Masai heimon pesuvesiä, ku ne on niitä alempiarvosia heimoja. Niillä oli muutenki HENKI päällä kyl koko aika....oli asia huono tai hyvä, ne vetasi naamellesa naurun remakan...siinä olis meille monelle länsimaiselle ja pohjoismaiselle ruttunaamalle asenteen mallia.

Mie lähin siitä innoisani pikku pyöräretkelle testailemaa tuota takarengasta ja takalistoa. Aurinko pilkisteli pikkusen lähtiessä. Eiliset ylilevijät maalarinteipit pikkuse räpätti renkaan sivuloilla, mut tuli mielee pentuvuuvet, ku pyykkipojilla pahvinpalasia pyörii kiinnitettii ja pärinä pinnoissa oli melkone. Taijan huomenna laittaa samanlaisen räpättimen iteki pyörää, ku sillo nuorempana ja viisaampana, ja päristäki vois samalla tavalla. Muute meno ei kyl järin mukavaa ollu, ku yön pakkasen jäliltä tiet oli jäässä ja tuo lintujen rauvalle nokkima satula hakkasi tuota välialuvetta ilkiästi. Henki ja hyvä keli kyllä peittosi tuon välialueen hakkauksen, eikä se haitannu menova yhtää. Painelin 20 min ylimäärästä, ku aurinkoki alko puolessa välissä lenkkiä paistella täyvellä terällä lähes pilvettömältä taivaalta. Lenkin ajotus osu nappii ku kattoo nyt ulos, iha pilves ja lunta räpsii pikkuse. Saldoksi 1.35 h avg 112 ja kipiät kannikat ja välialuve nilellä.

Tuonne mökille meno alkaa nyt kyllä höperövä hiertää nii paljo, et sinne on kyl yritettävä enneku jäät häippäsee järvistä ja päästä. Laitan tuoho pari kuvaa meijän viimesyksysestä mökkisessiosta. Mullaki oli jo mnnessä elämä kohillansa, niinku on sinne mennessä aina. Pikkuse retusoin kuvaa, ja latoin kuvankäsittelyn konsteilla käteeni taas yhen oluven, jotteivät ihmiset taas hulluksi luulisi. Toisessa kuvassa tuo mustempi on vanhin poikani Toni ja valkosempi on toiseks vanhin Tero. Terolle oon luvannu kunnon tennarit, jos se tekee 3 yli 15 min juoksulenkkiä/vk ens kevääsee mennessä. Toivon menestystä yrityksessä.

...Iltasessiona oli reenirintamalla lumpiojuoksu kovalla vauhilla. Siinä tuli kyllä suuria vaikeuksia. Käi nimittäi sillai, et meininki oli vejellä lähes kilpailuvautia tuo normi testilenkki. Testilenkin kääntöpaikan jälkee meni yks lauvantailenkillä oleva hupparipyöräilijä ohitte ja siinä uunon vietit alko kyl hyrräämää siihe mallii, et vuntsailin, et pitäskö tuoho kyytii ruveta ku se ei paljo kovempaa menny ku miekää, ja lupaha miula oli vejellä nii kovaa ku pääsin. No pikkuse lisäsin vauhtia, et oltii suunnillee samassa vauhissa pyöräilijän kanssa. Sitte pikkuse jo saavutin....mentii yli joen ja tiesin, et joen jälkee on pikkune ylämäki ja normaali pyöräilijä mäjen huipulla alkaa hidastelemaa väkisinki...No niihä siinä kävi, et pyöräilijä hidasti. Mie vaa lisäsin puita uunii ja vetelin kyl iha tosissaa kylmän viileesti ohitte...ja yritin olla pahemmi puuskuttamata, vaikka tuntu jo pirun pahalta....sitä ei ois pitäny kyl tehä, mut minkä pien ihmine noille viettilöillee aina mahtaa. Ohrasesti kävi! Kuulin ku nastotettu rengas alko ropisemaa ja se pyöräilijä ajeli iha kannassa hetkosen ja mulla alko tuntumaa siltä ku joku ois puukolla tuonne keuhkoloijen kupeesee survonu....alko pistämää pirusti. Pyöräilijä lisäs tahtija iha vimmatusti ja miul oli kaik pellit ollu levällää jo usiamman sata metriä. Piti yrittää se puukolla survoja jättää ja höllentää vauhtia. Siinä meni samalla enkkahaaveet ja kaikki muutki harhaluulot omasta hyvästä juoksukunnosta. No reilun kilometrin joutu vetelemää henkiä tosissaa ja höllentämää. Lopussa yritin vielä jotai kilsan kirinpoikasta, mut loppuaika ol reilun minuutin yli enkan.....No tulipaha testailtuva...ja tuo lumpio? Huomenna jatkuu hinkkauksen merkeissä, se on iha saletti...siitä huolimatta sauna oli lämmin ja oventestausvehkeet kylmiä.......................Aika mukavata kuiteski....Saldo 1.05 h (sis 15 min verr. + 0.35h avg 153 + 15 min verr)