Yks aamu ja iltapäivä tuhottii loppuelämastä ihan tavallisee mallii. Aamupäivä men ketuille jonku elohopiabarometrin tai ihmissuhe barometrin tuloksia kuunnellessa, en muista kumpi oli kysseessä. Kyllä noihi hommii aikaa, paperia ja kyniäki saapi kulumaa mukavasti.

Iltapäiväl kotia ja pikkuse ruokaa suuhu ja sitte polkupyöränkuminpaikkausvehkeet niskaa ja utotallii. Siinä sai ja ajan mukvasti kulumaa ja käjet pikimustaksi rasvasta. Ulkorenkaan kanssa oli taistova tarpeelline määrä mut kyl sen lopulta sai irti vanteelta. Sähköteippiä eikä oikee muutakaa sopivaa teippiä ollu vanteen pälle laitettavaksi, vetelin ylileveää maalarinteippiä....(saatto olla vikatikki, monesko jo tällä viikolla, en oo laskenu, saa nähä pelaako?). No kuitenki survoin sitte sisukumin päälyrenkaan sisää ja pikku pumppaus painetta ja päälyrengas vanteelle. Homma kävi ku rasvattu. 

Sporttirintamalla on tänää satarosenttine huilipäivä ja lauantaina meinasin ekan reenin vejellä pyörällä ja sunnuntain pitkän myös, jos pyörä, päreet ja pukamat sen kestää, saa nähä. Lumpiojurnutuksella on oma vaikutuksesa noihi miun päätöksii tuosta lajivalinnasta.

Mie oon jo pikkuse haikaillu noita kesähommia. Ois kyl kiva ku tulis kesä ja kärpäset ni päsis mökil käymää ja jos kintut ois kunnossa Haimilan kylän läpi konttailemaa juosten ja siitä Luumäjen Kirkolle. Kylällä on entisajan meiningit ja sianpaskaki haisee ja tulee Hurtanmaan mummola aina mielee ku pentuna siellä raitilla ja lepikoissa juoksenneltii. Mökillä välillä hermo lepää ja välillä ei. Laitan tuoho kuvan viime kesältä tuosta mökin terassilta otetusta kuvasta. Alkaa olla tuo avotanssilava jo remontin tarpeessa seki. Tääki on rikkikuva, siivosin korillisen oluttölkkejä pöyvältä pois pyyhekumilla, kyl tää siivoushomma on nykysi helppova!

Paljo on hommaa tehty, mut valmiiks ei taija saaha mitää, ei ees ittiää enne horsmakukkuloita. Keske jääpi murkun ja elukan touhut täällä, söhräsi kui kovasti tahansa ja mitä tahansa.....

Tämmösiä ku vuntsailee ei oikei taho saaha inspistä mihinkää....ukko on jo ihan liijan vanha mihinkää järkihommaa...

 Click 28. Tanssilava