Mie alotin tän täyvellisen peesipäivän kirjottelun poikkeuksellisesti oluven juonnilla. Sen mie äsken just korkkasin ja lotusin puolet pitkin pöytiä ko se oli Anttilan alkossa hyvin lämmitetty. Toine puolikas jäi pulloo ja sen mie meinaan pistellä nyt parempii säilöihi...

Aamun avaus oli taas aika räväkkä. Kukko kieku kurkku suorana ja herätyskello sen mukana. Ei meinannu tartata millää. Peesailin oikein tosissaa tänää ja kerkisin töihin 7.30 maissa... Sehä ties sitä et istuntoo riitti klo 16 asti. Aamulasepot jäi ottamata ja paljo muutaki, mut näillä oli pärjättävä tää päivä. Aamupäivällä oli vuorossa Caron vasemman koiven hierontasetti. Sille oli polvella suht mukavaa kerrottavaa: Sen tuntemukset viime päivinä oli ollu lupaavia...met saamma nähä. Sitte takasi töihi. Meillä on nuijen vesien kanssa ongelmia ja WC:ssä ei oo nyt vettä saatavilla. Oli aika surputtamine et sai kantoveellä semmosen "pari päivää hauvutetun" suostumaan viemäriin menoon. Kyllä se tokeni ku aikasa sitä mätki tainnuksiin loppujen lopuksi. Töistä ku selvisin suuntasin kohti Anttilaa lauleskellen ja vihellellen ja tein ostokseni intomielin ja ratsastin ripiästi kotia.

Laitoin tuoho sivulle tuon Click-viitosen. Kuva on viime kesän Rovaniemen puolikkaalta jossaki 21 km:n kieppehillä enne kalkkiviivotusta. Otoksen vääntäjä oli Ola. Olalle: Huomaa molemmat jalat ilmassa! (Eli juoksuksi luokiteltavaa aivan selvästi). Siinä miule kävi köpelösti. Tuossa irvistellessä mie revähytin naamalihakset ja leukaluun pois sijoiltaa...Tuli lähes täyvellistä taukoa reenihommiin tuonne Marraskuulle saakka, jos ei mukaan luveta muutamaa parin kilometrin testisessiota, joista oli molemmista lopputuloksena toteamus, että naama ei kestä lyhkästäkää juoksua. Homman sain hoijettuva kuiteski kuntoo jauhamalla neljä kuukautta purkkaa ja puhumalla sontaa. Sit alko kestämää. En kyllä tunne tuota takana seisovaa järjestysmiestä mut sen naama on nii marnillaa, et mie kyl ens kesänä sille irvistän uuvestaa tuon 4kk:n reenikatkonki uhalla...Joutu viel lähes maaliviivoilta laittelemaa suitset konille ja ratsastamaa sieltä suoraa yön selässä Kouvolaa saakka ku vaimon kättä operoitii sairaalalla. Olaki intoutu runonpoikasen värkkäämää tuon mun Rovaniemen reissun irvistelyn takia...Sen mie viel julkasen lähietäisyyvellä (omissa nimissä, ja otan rahat pois kuleksimasta). 

Nuo vastoinkäymiset (muita kyllä piisaa iha mukavasti) on nyt takana ja reilun viikon päästä on Torree lähtö. Siitä tulikii mielee yks Uunon runokokoelman teos:

"Uuno oottaa Torren kisaa, vaikka pää on sillä visaa,

kunto sil on täysin rapa, mitenkähän päättyy skaba". (Lähde: Uunon parhaat, 2009)