Toissapäiväsellä lenkillä iski pikku hetkeksi yks Uunolle uusi tauti päälle. Laitoin nimittäin Raihna-ryhmän juoksulenkille päähän mainijot kilolasit. Nekin tuli pikkusen sutasemalla pistettyvä lohkoille, eli sangat ei ollu ihan korvien takana vaan pari piiruva ylempänä. ne on ihan sopivat ja pysyy tukevasti lohkoilla, mutta nyt kun ne oli ylempänä ne kiristi pikkusen ja varmaan paino Uunon jotakin valtavirtasuonta tai hermova. Tuloksena oli hitonmoine leukaperijen pakotus. Jossakin San Jaimen pulukoppijen jälkeen vuntsailin, jotta mikä hitto nyt on ku tuntuu, jotta leukoja rupijaa kiristelemään ja puolivaloilla muutenki oleva vintti pimijämmää kokonaan.

Sitte siirsin lasit kohilleen ja muutaman hetkosen perästä vinttiikään ei ollu ennää täyspimennossa vaan puolivaloilla pääs vetelemää niinku "normaalistiki", eikä leukojakaan ennää kivistelly. Nyt kyllä tuli todistettua ainaki itelleen, että ei kannata, eikä ois kannttannu aikasemminkaan, liijan kirijää pipova päässä pijellä. Siitä ei muuta seuraa ku mahottomia vaikeuksia.

Eilisen päivän pääteema oli ettijä pyörävuokraamo täksi päiväksi. Osas olla hankala homma.Jos oltas kokonaa neuvojen perässä hyökkäilty oltasi vieläki Torreviejan kujia rampaamassa. Tosin Raihna-ryhmän uuno-osato eilen ennen vuokraamon löytämistä ehti jo ilmoille päästää jonkunmoisen manailun säestämänä, jotta nyt mulle riitti tää työskentely tuon vuokraamon eteen, mutta heti ku tuon oli ilmoille julkassu paikka löyty.

Tänää sitte siletä vuokraamosta hajettii rempulat alle ja maksettii satasen kaniraha ja vejeltii ens La Matan markkinoille. Raihna-ryhmän yks osasto liimautu heti kättelyssä rättijen levityksee ekoille teltoille, eikä meinannu sieltä irtaantuva millään. Sitte rampattii koko kojukortteli päästä päähän ja suolalihhaa ostettii ja oliiveja. Suolalihan syönti alko senverta huikomaa, että ennen jotoksen jatkoo istahettii hikiselle rantakupppilan terassille tuopposelle.

Sitte jatkettii luonnonpuistelualueelle ja enneko päähän päästiin Uunolta lensi rempulasta kettingit sijoiltansa ja suusta muutama julkasukelvoton sananen. Niitä sitten tovi rusnatti paikalleen ja jatketti vanhaa junaratan pohjaa ja kasilikon kohilla näpättii kuva. Sitte käytii kattomassa muutamn vuoden takanen mörskä ja paikallaan vielä oli.

Seittemän pintoihi könyttii keskustaan viemään rempulat takaisn. Uunon oikija pollin lenkotti koko matkan ja oli melkeen irti, mutta ei siitä kuitenkaan mitään velottelemaan ruvettu. Jos semmosta ois ruvettu vaatimaan ois Uunolta itkivirsi kyllä pierun sästämänä varmasti irronnu vielä, vaikka jo pikkusen väsyttykin tuo rempulalla liikehtiminen.

Lämmintä on ollu ja Raihna-ryhmän yks osasto on Rovaniemen ukon sääennustuksiin ollu varsin tyytyväinen.