Pikkusta kenkutusta on ollu kallossa liikkeellä viimesen kuukauden ajanjaksolla. Lomaviikon aikana kuitenki pipo senverta helpotti kiristämistä, että ihan vaan muuten sekopäisenä ilmottauvuin tuonne Lassenhölkkään, kun Olli oli sinne menossa ja käväsi samalla Uunon korsulla majottumassa.

Mie sain perjantaina varattua tälle maanantaipäivälle lekurin, mutta eihän siellä mitään uutta ollu Uunolle vielä tällä keikalla tarjoiltavisssa, kuten arvata saattoi. Vanhojen magneettikuvien perusteella patellan alaosassa lievään kulumiseen viittaavaa sekä polvitaipeessa tulehdusta ja joku ”bursa” lievästi paksuuntunnu ja nestetäytteinen....heh-heh, ihan yhtä ”helppolukunen” Uunolle tuo magneettikuvauksen diagnoosi ku hepreankielinen sanakirja, jossa sanat on kirjotettu takaperin.

Senverta vielä innoissani olin viikonloppunaki tuosta Torren viikosta, että tilailin jo vuoden alkuun helmi-maaliskuulle kuukauden reissun kaikkine lentoineen ja mörskineen. Jos ei juoksemaan enää pysty, onhan siellä mahollista sitte kaatuilla ja konttailla muutenki ku juoksemalla. Ostaa vaikka polkupyörän satasella ja kaatuilee sillä polven ja ottalohkot ruvelle.

Lauantainahan myö käytii pikkusen Kivijärvellä kääntymässä ja pärryyttelemässä moottorikäyttöstä sahhaa ja vähä heiluteltii kirvestäki, mut pääasia oli kahvien keitto ja eväijen syönti tällä reissulla.

Lähettii sitte eilen aamusella puolen ysin maissa ruunan kyyvillä Ollin kanssa sinne Lassen hölkille. Aurinkoine ja mukava oli keli (+16°C, 6m/s). Ruunaa ei viety isolle parkkialuveelle hyvin suoritetun menomatkan ratsastuksen jälkeen, vaan hiissattii se vähän syrjemmälle pusikkoon rauhottumaan, ettei riehaannu liikaa, kun tuo paluumatka oli vielä tekemättä.

Ite Lasse Virreeniki tuli samaseen pusikkoon autollansa ja muutamat sanaset vaiheltii. Sitte ruvettiikii jo verryttelemää suupielijä ja muitaki raihnasiisa paikkoja ylivuotisissa rungoissa. Puolimaratooniaha myö molemmat Olli ja mieki aateltii lähtijä yrittelemää kaikesta raihnasuuvesta huolimatta. Mie olin juoksemassa nuoremmassa kääkkäsarjassa M50 ja Olli vanhemmassa kääkkäsarjassa M60.

Hommahan lähtee alamäkeen ja keskivauhti oli itellä 4:20 kantturoissa alussa. Kilsan paikkeilla mäni Koson Heikki ohitte semmosella kyyvillä, että mie en perrään ilenny lähtijä. Samoissa keskivauheissa oltiin vielä vitosen kohilla, mutta sitte homma pikkuhiljaa hiljeni 4:30 keskivauhtia kohti. Vajaa kymmenen juoksijaa siinä matkan varrella ohittelin ja lopussa 18 kilsan kohilla olleen mäjen jälkeenUuuno-pojan kintut alko painamaan sillee, että takkaa tuli juoksija rinnuksille ja parin kilsan konttauksen jälkee kaveri ohitti Uunon viimesellä kilsalla enne maalija.

Ollihan tuon M60 sarjan voitti, vaikka ei oo oikeen juoksuterässä vaikijan kesän jälkeen. Aika oli 1:31:30. Kakkoseksi tuli Heikki aajlla 1:32:23 ja kolmoseksi Inkisen Raimo ajalla 1:33:16. Auvo jäi nyt neljänneksi ja aika oli 1:35:29. Ajat on hyviä, kun ottaa huomijoon, että reitti ei taija ihan sieltä noppeimmasta päästä kyllä olla kaikkine mutkineen ja mäkineen. Uuno oli nuorisokääkkäsarjassa M50 neljäs 1:36 ja rapijat ajalla.

Sakkaran Janne oli taas mukana koko joukkueen kanssa. Hieno juttu! Janne oli harhautunnu jonkun toisen kanssa reitiltä ja ryskänny orapihlajaaitojen lävitte takasin reitille. Siinä pikkusen aikaa tärväänty, mutta kakkoseksi Janne sieltä vielä pinnisteli M40 sarjassa ajalla 1:19:33 muutenki hyvävauhtisen kesän jälkeen. Sarjan voitti Marko Vaittinen ajalla 1:16:25. Kolmantena oli Jari Uusitalo 1:20:18 ja Tero Junkkari neljäs ajalla 1:20:50.

Eihän tääkää retki Uunolta ihan putipuhtaasti uunoilematta männy. Miehän olin pakannu oikeen ajan kanssa puhtaat kalsarit ja muutki pesuvarusteet pikkuseen kassiin, jonka sitte kisan jälkee pesupaikalle mukkaan otin. Pesuoperattijon jälkee vetelin puhtosija vermeitä niskoille ja äkkäsin, jotta mukkaan oli kassiin tarttunnu pelkät kalsarit, eikä päälyhousuja minkään laisija. Ei siinä auttannu muu, ku vejellä kisayleisön ja pihan lävitte ruunalle pelkissä kalsareissa. Alkaa jo kyllä tottumaan tähän päivittäiseen uunoiluun pikkuhiljaa iteki.

Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

Ollille kovasti kiitoksia visiitistä! Mukava oli ku pääsit käymää täällä syrjäkylälläki välillä.

Laitan tähän vielä muutaman kuvan. Luvat.fi mänee sekin näköjään maksulliseksi ja PA-Uuno ei oo valmis kuvien säilytyksestä maksamaan, joten on vaihettava säilytyspaikkaa ja entiset linkit ja kuvat haihtuu marraskuussa sivuiltani.