Tuli siellä Teutjärvellä tänää piipahettua. Metkaa oli meininki ja mukavasti sakkia taistelutantereen lähtöpaikalla jo sillon ku Uuno sinne änkeyty. Kelihän oli kisan aikana +4°C lämmintä ja 5m/s tuulta, joka puhalteli lännen sunnilta eli lähön jälkeen suoraan vasten nokkaa.

Asko ja Satu oli myös paikalla kattomassa ja ne ottivat taas Uunon huoltamisen ja maaliin taluttamisen hommakseen. Asko otti jo rutiinilla Uunon "viivekamerakommunikointivälineellä" huippuhyviä kuvia. Kiitos molemmille kovasti, ja toivotaan että Askokin siintä vielä tarttailemaan pääsee iteki.

Lähtöhän oli taas melko räväkkä kaikilta myötämäkkeen ja heti perään ysikymppinen kurvi oikijalle vastatuulen suuntaan. Muutaman satasen jälkeen katoin lukemija ja näytti 4:03 ja löysäsin pikkusen. Töppöset oli jo heti alussa pikkusen väsyneet, eikä se mitään tulosta kyllä Uunolle luppaillu. 

Uunohan veteli ekaa kertaa tänä vuonna Perslandiassa lyhkäsillä kalisongeilla. Hommaa kyllä usijampi eppäili, että eikö kääkälle tule tai jopa jo ole kylymä? Ei ollu (ees lähössäkään), eikä tullu. Sanosin, että suurin osa muustaki porukasta tarkenisi jo tuossa lämpötilassa ja tuulessa lyhkäsissä, mutta talven jälkeen on vaikija luopua pitkälahkeisista väli- ja villahousuista. 

Raudan Jorma oli alkukilsoilla samoissa vauheissa, vaikka ei ihan satalasissa ollukaan kisassa mukana. Koson Heikki, Endurance (Kytömäen Pekka) ja lähes "identtinen kaksoisveljeni" ( Marttilan Matti), kiihyttelivät Uunova ripijämmin ja tekivät rakova muutamaan tolpanväliin heti alkukilsoilla. Uuno lepsutteli perässä lumpijot suorina ja jalat jäykkinä.

Sama tahti jatku tuonne kympin kohille saakka ja miun eessä oli puolen tolpanvälin päässä miulle tuntematon kaveri, joka miut oli ohitellu vastatuuliosuuvelta ku käännyttii vasurille. Rako pysy samanlaisena ja jonkun ohittelin enne kymppijä.

Jossaki kympin jälkee sain Muukan Petran kiinne ja melkeen pääsin eellä menevän kaverinki peesiin (vaan en ihan). Kaksoisveljen ja Endurancenki selkäpuolet alko lähestymää, mutta eellämänevää en perhana saannu kiinne, en sitte millää. Eellä mänevä ku sai "velipojan" kiinne, sehän tieti miulle huonova, ku velipoika jäi siihe peesiin.

Sitte eellämänevä parivaljakko sai Endurancenki kiinne ja siinä ne veteli vauhikkaasti ja Uunon töppönen alko painaa entistä enempi ja entistä vetelämpää oli meno. Reilun kilsan kohilla ennen maalija sitte nuorehko juoksija miut ohitti ja naistensarjan kolmonen Annika Mertanen. Asko lopussa koitti huuvella, että ilkijänkö naiselle hävitä..heh-heh. helposti ilkesin ja ilkeän edelleenki. Yritin vähän pysytellä peesissä, mutta sitte kaikenmaaliman kivet, lyijyt ja hapot alko keräytymmää miun jalkoihi ja varmaan päähänki ja se oli sitte siinä, maalikin.

M19 sarjan voitti Abdullah Mahamed (tässä saattaa uunolla olla kirjotusvirhe?) ajalla 54:22 ja toiseksi Victor Nielsen, 57:27.

Mira Helli voitti naisten 14,5 kilsan hienolla ajalla 1:00:23, vaikka ei ihan päässykkään alle tavoteajan 1:00:00. Johana Mertanen oli toinen ajalla 1:02:15 ja kolmanneksi tuli Annika Mertanen muutama sekunti ennen täys-Uunova. Petra Muukka oli pikkusen Uunon jälkee neljäs ajalla 1:04:41.

Miesten yleisen sarjan voitti Mikael Fabritius ajalla 48:28. Tuomas Naakka oli kakkonen 50:50 ja kolmas Antti Vainikka 53:53.

Janne Sakkara voitti M40 sarjan ajalla 50:43. Kunkku-Kake voitti ylemmän kääkkä-sarjan M60 ajalla 54:40. Toinen oli Heikki Koso ajalla 1:01:28.

Alemman kääkkä-sarjan M50 voitti Jorma Kauppila ajalla 58:24, toisena oli Kimmo Laine 1:00:46 ja kolmantena hienosti Endurance (Pekka Kytömäki), joka oli lopussa lähes identtisen kaksoisveljeni kukistannu. Velipoika oli kertaalleen männy Endurancen ohitte, mutta vielä oli Pekalla riittänny voimija rynnistykseen ja Matti oli jäänny nyt toiseksi eli neljänneksi ajalla 1:03:39. Loppuun ja lopussa palanut Uunohan oli sitte viijes ajalla 1:04:15.

Jorman nuorempi kaveri Juha Vainio juoksi hiensoti alle Jorman ajan 58:13 ja Tero Helli 59:53.

Oli todella mukavaa, mahtavaa ja rentouttavaa etten sanosi suorastaan väsyttävää olla taas mukana osallistumassa mahtavaan väli-, villa- ja toppahousukauven  lopettajaisiin Teutjärvellä. Mikä parasta, Uuno vielä pystyy juoksemaan, vaikka tätä eikä muutakaan lystiä moneksi vuodeksi enää ehkä riitä?

Mukava oli myös tavata jo vuoskymmenijen takaa viivalla Jorma Rauta ja Lasse Kääpä....

Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

Askon ottamia kuvia löytyy TÄÄLTÄ


Juoksujoukkio ennen tarttija.


Osa juoksujoukkiosta heti tartin jäälkeen.


Mira "juoksemattoman" näkösenä voitokkaan kisan jälkeen. Onnea kovasti!


Alemman kääkkäsarjan M50 rautanen mitalistikolmikko. Vasemmalta kolmonen Endurance (Pekka Kytömäki), keskellä kakkonen Kimmo Laine ja oikijalla kisan ykkönen Jorma Kauppila. Kovasti onnea pojille kanssa!