Eilen aamupäivällä sateli vettä. Olli ei ollu paperista ja lähti lenkille, mut mie peesailin parempaa kelijä. Sehän iltapäivällä löyty ja Uunon lenkki suuntautu lievässä auringon paisteessa urheilukentän sivulta, pikitien ylitte Crevilenten tien suunnille. Samalla tuli katasteltuva edellisvuosijen mörskäpaikkoja.

Pitäs käyvä apteekista hakemasa joku päivä rohtoja noihi selkänäppylöihi, jotka noista putkihommista äityyvät. Ei täällä niistä millää irti taho päästä, ei näppylöistä eikä putkihommista. Meillähän on omalla mörskällä lämmönvaihin ja siinä on tuo ylipainetta varten oleva turvaventiili joka pikkasen vuotaa. Sen alla roikkuu sammijo, joka pitää kerran päväsä muistaa tyhjentää. 

Eilen se ventiilivuoto oli äitynny harvakseltaan tapahtuvasta tiputuksesta miltei yhtäjaksoseksi losotukseksi, ja alasaavi oli piripintaan täys ja lattijalla olleissa uunon pyhäkalosseissa oli puolillaan vettä. Onneksi ei alla ollu lenkkitossut, jotka on pyhäkalosseja kovemmassa käytössä. Pyhäsemmät ei jalasa oo ollu tuloillan jälkee vielä kertaakaan.  

Mie oon siihe apoteekissakäyntii jo valmistautunnu muutamalla takataskussa olevalla lauseella, joista ei kyllä kukkaa selvää taija saaha:" Estoi akii kien ke ablar fines" tai toine vaihtoehto, jos ei tuolla saa mittää Uunon ymmärrettävää vastausta on: "Tiene usted kien ke ablar fines". Oletuksena on, että yhessä keskustan apoteekissa on Finlandesa ja nuo miun näppylät vaatisi nyt sen Finlandesan kanssa jutusteluva, muuton homma voipi männä puihin ja uunon näppylöistä kasvaa isommat patit. Kehitteillä in vielä "Uunon bolsaan" muutama muukin lisälause, jos ei nuilla kahella toivottuja tuloksija tule.

Illalla enne nukkumisen alotusta lueskelin Kalle Päätalova: Myrsky Koillismaassa. Kirja kertoilee sota-aikojen ankeista oloista ja kärhämistä. Mukavaa luettavaa, vaikka Uuno viiskytälukulaisena ei nuita aikoja ihan ole elellytkään. Olli keitti aamuyön kahvit jo aikasessa. Uuno kyllä hereillä oli, mutta ei jaksannu kahvija nyt killittämään ruveta.

Sunnuntainahan meillä on koko revohkalla tarkotus juoksennella se eka puolimaran kisa Mazzarrossa, ja pikkusen hirvittää koko homma ku valmistautumine kisaan ei oo ollu halutulla tasolla ja ootettavat tulokset on sen mukasija. Tälle päivällehän on luvassa, mitäpäs muutakaan kun aurinkova koko päiväksi ja se meille kyllä passaa...