Eilen oli sitte eka Mikkelin talvijuoksusarjan koitos. Eilisen päivän kilometrit kasailin nyt poikkeuksellisesti kolmessa satsissa, joista keskimmäinen oli tuo 10 kilometrin rypistys Mikkelissä.

Seiksan jälkee hyppäsin verkkareihin ja keittelin kahvit ja jyystin leivämkannikkaa ja keittelin kaurapuurot. Sitte pariksikymmeneksi minuutiksi jäykistelemään tielle. Hölkkäilyn lomassa vetelin puolenkymmentä lyhyttä vetova takareijet kirreenä ja penikkamöykky kippeenä. Sitte kotija ja kilpakamojen kasailuun. Puolen yhentoista maissa pankkiholville jälkikasvuston "viikkorahojen" tyhjentämän lompsan täyttöön, ja siitä edelleen Mikkelin sunnille. 

Ennen Ristiinaa toppasin huoltsikalle normaaleille loppukiekuroille veskiin ja kahville huoltsikan baariin. Hyvissä ajoin olin kisapaikalla Rantakeitaan uimahallilla ja lähin ennen ilmottautumista jo heittämään kevyttä verryttelylenkkijä ja venyttelemään jalkojani.

Antti ja muutama Antin valmennettava tyttöki oli lievässä lenssussa, eikä voineet täl kertaa osallistuva ite juoksuun. Mikkelin kyläpäällikköväkää ei nyt tarttivviivalla näkynny, mutta Hannu oli yhtä innokkaana ku aikasemminki, vaikka huonommi reenanneena. Siinä sitte lähettii matkantekoo ja juttu ja huuli lensi mukavasti niinku alkumatkalla yllensäkkii. Vauhti oli ihan sopivaa alussa, ja meitä tais olla siinä puolenkymmentä juoksijaa samassa porukassa Tero mukaanlukijen.

Miulla (etenki alkumatkassa) normaalisti mänee tuo alamäkijuoksu sutjakasti ja alamäjet koitin nytteki männä rennosti ja vauhti tuppasi kasvamaan. Ennen kääntöpaikka 3-4 kilsan kohilla irtaannuin porukasta ja keskivauhti oli 4:08 parhaimmillaan, mikä ois antannu loppuajan alle 41.30. Liijan kovvaahan se kyyti tietysti oli. Hanu huuteli mukavia huulia Uunon perrään ja siinä korisevan hengityksen ja ahistuksen lomassa nauratti pirusti.

Puolenvälin kääntöpaikalla aika oli 21.00 ja koko takana juokseva porukka kyni Uunon lähes kiinne. Sitte ksisattiin parin kilsan matka vuorovejolla yhen Uunolle tuntemattoman kaverin kanssa. Hannun huulenheittoki kuulu jo aika likeeltä. Sitte tuli tuulihousuissa ja tuulipuvussa nuorempi viimme tammikuussa juoksun alottanu kaveri matalalla ja lyhkäsellä askeleella rinnalle ja mäni ohitte. Kääkkä vielä yritti muutaman kerran rypistellä kaverin kyytiin, mutta 7,5 kilsan kohilla ei niijen kahen vauhissa ennää pysynny.

Sitte ennen viimosta ylämäkijä Hannu sai Uunon kiinne ja kovasti kannusti juoksemaan ja kirimään eelläjuoksijoijen perrään. Se suurin ylämäkihän on 8,5-9 kilsan kohilla ja siinä vaiheessa joka kisassa homma alkaa kyllä maistumaan enempi puulta ja pettuleivän syönniltä ja tervan juonnilta ku keposelta kilpajuoksulta. Ysin jälkesessä alamäjessä kuitenki tavotettii Hannun vihrijäpaitane kaveri ja Hannu kannusti Uunova loppurynnistykseen. Uuno yritti vihrijäpaitasen ohitte, mutta tulosta ei syntynny ja piti höllätä. Vielä enne maalija tein toisen yrityksen, mutta sekkii jäi vaan yritykseksi...

Kovasti Uuno oli tyytyväine ommaan juoksuunsa ja ennakkoarvailujen perusteella homma mäni yläkantiin. Loppuaika oman Karmisen mukkaan 42.10 keskivauhilla 4:13 ja juostu matka 9,97 km. Ilma oli hieno, oli juuri satannu ja lämpötila +6°C, tuulta 3m/s. Hannu "juostaa rauhassa" Korhoselle kovasti kiitoksia muita kannustavasta huumorista. Late tais tulla keulilla maaliin ja Kari oli toipunnu jo kiitettävästi  maratonin rasituksisa.  Helsinkiä myöten oli nyt osanottajia kisassa (ikä67v!). Teron maaliintulo oli mahtava ja mies oli tyytyväine myös tulokseensa....

Kouvolastaki mahtusi lissää Uunon kyytiin juoksijoita. Nytte niitä ei olu yhtää mukabna, ku Askollaki on jalkavaivoja eikä viivalle oo vielä asiaa. Toivottavasti ens kerralla!

Illalla enne saunan poltova lähettii vielä Rouva-Uunon kanssa pariksikymmeneksi minuutiksi hölköttelemmää lehtokylän raiteille. Unno joutu koko aika toppuuttelemmaa liijallisesta vauhin pijosta Rouva-Uunova 

Tulokset laitan TÄHÄN, kun ne ilmestyvät.

Kaikille kisaajille ja järjestäjille kovasti kiitoksia mukavasta syksysestä lauvantaipäivästä!  

Kuka kuvan porukasta juoksi ennätyksen?

   

 Osa kisaan lähtijöistä ennen tarttija.

Oikijalla jutussa mainihtemani "tuulipukujuoksija". Hienosti meni, onnea paremmilleni!

Taktikointija...

Kevijällä askeleella maaliin...

Ajanottajan tyylinäytettä...

Maalikameran korjailua...

Juoksu meni kaikilta yhtä helposti, mutta maalissa kaikilla pikkusen puhallutti....