Myöhä tehtii viikon mittane reissu turkkilaiseen saunaan Alanyaan Rouva-Uunon kanssa. Menolentoha oli myöhässä ja lähön aikoihi vielä jonottelivat hätäsemmät oikijan portin avvautumista. Uuno-Rouvaha sitte vielä intoutu kauppoloihi lähtemää ja silleehä siinä kävi, jotta Uunon väkijä kuuluteltii komijasti lähtöluukulle oikee kovaäänisten vahvistammaa äänensävvyyn. Kyllähä myökii sitte vielä lentovenhoon päästii istumaa ja mie vejin lätsää syvemmälle, selkää koukummaksi ja pitkälettijä silmille.

Mie laittelin sitte villanuttuva niskoille, ku ylemmäks päästii kipuvammaa ja alko veneen sisälläki ilmanala viilenemmää. Sitte tuli vielä niskoille takanaistuvan porukan toimesta sampakalijat, ku avaamisoperaatijon suunta sattu nyt olemaa Uunon selkää kohen. Hyvä, ettei nytte ite tarvinnu eikä kerinny kamppeitansa sotkija niinku monasti aikasemmi, vaan syyt sai nyt vieritellä toisten niskoille. Siinä kyllä sitte muijen nauruva (ja Uunon itkuva) piisasi. Uuno kohtelijaasti kieltäyty suuremmista korvausvaatimuksista, mutta läikyttäjän loman aikana Kaaraokekuppilassa tarjoamat kulholliset voimajuomaa korvasi komijasti läpeensä kostuneen villapusakan, joka kuivuttuaan pelitti ihan moitteettomasti. 

Alanyan muurin ja paljo muutaki rakennutti ripijäotteine sulttaani Aladin Keikkupatti (Alaaddin Keykubat, 1192-1237), joka sai nimensä siitä, ku se joutu ylenmääräsesti keikkumaa hepan selässä ja sai molempijen istuinkyhmyjensä kohille hirmuset patit. Pikkuse samalla tavallahan tuon oikjan istuinkyhmyn kohille Uunollaki on äitynny patti liijallisesta Lahjasatuloinnista (ent. lintusatulointi). Tietolähde: Uunon soluton ja tyhjä koppa, jonka heinäsirkka tällä reissulla kalusi ihka tyhjäksi (ks. kuva alla).   

Alanyassahan on tuo toinen ranta nimetty Egyptin kuningattaren, Kleopatran mukkaan. Kleopatran nimihän sitte tullee hänen velipoikansa Kleon kautta, joka oli kotosin Kreikasta Patraksen saarelta. Rooman keisari, Markus Antoniushan lahjotti Alanyan tulevalle morsmaikalleen Kleopatralle häälahjaksi ku ne löivät hyntyysä yhteen. Kleopatraha oli muutenki aika epeli noijen senaikasten miespuolisten eläjien höntittämisessä. Lähde: Uunon soluton ja tyhjä koppa.

Varjolämpötilahan oli koko viikon aikana päivällä 32-35 välissä, ja kämpässä sama lämpötila ja nukkumisesta ei tahtonnu tulla mittää ku vasta aamuyöllä kolmen jälkee ku ilma pikkuse viileni ku kaikki luukut oli levällää ulkoilmaan. Lenkkihommija kokeilin päivällä pariinki otteeseen, mutta niistä ei mittää tullu. Puolen tunnin saunajuoksun jälkee oli takki molemmilla kerroilla ihka tyhjä eikä se juomanpuutteesee kyllä sortunnu. Aamulla enne auringon nousua ja illalla auringonnousun jälkee homma pelitti. Mullahan on tarkotus sinne Polvilumpiojärvelle sunnuntaina lähtijä kansaa naurattamaa ja homma oli palautteluva. Jalat on kyllä jonku homman takija kipijät joka paikasta.

Kertaalleeha my könyttii sinne muurivuorelle jalkapelillä ja takasi konttaamine käi reisijen päälle ku sääret ja polvet soikeena ja suut supussa sieltä ales valuttiin. Paikkana Alanya oli mulle kyllä positiivine yllätys. Olin oottanu sotkusempaa sekamelskaa. Rakennettua rantaa on kilometrikaupalla ja muutenki paikat oli siistissä kunnossa. Kyllähän tuo turkkilaine sekamelska sielläki läpi paisto ja kaikenmoine pitkälettisten uunotus, mutta Uuno on jo senverta naapurikylijäki kolunnu, jotta suurimmat Uunotukset ei ennää läpi männy. Hyvä juttu lenkkeilyn kannalta on myös nuo rannalla olevat lukusat voimavekottimet, joissa voipi itteesä venytellä ja vanutella lenkin lomassa.

Keikkupatti ja riippuliitäjä.

Mainijosti ilmastoitu Alanijalainen kuntosali Kleopatra-rannan alkupäässä. Loppupääsä on myös vempelitä, mut ei yhtä paljon.

Näkymä muurivuoren suunnilta.

Heinäsirkan, suden- tai ketunkorennon näköne ötökkä kaapi Uunon kopan putipuhtaaksi heti kättelyssä.