Päivällä lähin hittaalle pitkäkestoselle. Hangessa pohruvamiseksi mäni homma, mut ei haitannu. Yöllä oli satannu reilut 5cm lunta, pakkasta -11°C

Siinä hoippumisen lomassa oli aika ajatella asijoita ja lopputuoksena oli taas sama vanha totuus: Sonnanko välijä on millään. Meijän tallustus Telluksella on yks niistä maaliman vähiten merkkaavista asijoista. Miettimisessä mulla mäni 2.40h keskisykkeellä 119, eli hermoki oli sykkeistä päätellen nyt lepotilassa.

Eilen illalla Rouva Uuno kerto muutaman päivän vanhan uutisen, jonka otin ilolla vastaan. Ukrainan parlamentissa osataan tuo politikointi paljo paremmin kun täällä Suomettuneessa maassa. Täällä vaan sanan säilällä haukutaan kanssaihmisijä, huonompiosasija, parempiosasija ja jopa osattomijaki. Siellä ei haukuta, vaan pistetään toimeksi ja rähinäksi, jos ei puhetta ymmärretä. Kuulemma viis oli lasarettiin saakka kiikutettu parlamentin istunnon jälkeen, kun käsirysystä oli selvitty. Istummaan siellä ei kansanedustajat paljo joutannu, ku tuolitki oli käsistä viety kättäpijemmäksi sanan jatkeeksi. Kertakaikkisen hienova ja suoraa toimintaa, jonka vähempijärkinenki, Uuno mukkaan lukijen, ymmärtää. Uunova käypi kyllä kovasti katteeksi tuo Ukrainan mallinen edustaminen.

Unkarin reissulla viime kesänähän mie jouvuin pakosta Ukrainan porukan filmivastaavaksi räpsimään kuvija niijen urheiluporukasta. Mukavaa väkijä oli koko sakki.

Nyt pitää taas valehella lissää ja sanova, jotta ei yhtään väsytä vaikka meinaan hetekalle käyvä syrjimään...