Eilen aamulla aikasin opettelin taas yönhämyssä tuota kävelyvä 30 minnuutin verran. Iltapäivällä töijen jälkeen pyörällä "kirkkosatsi" eli reilu 1h palautussykkehillä.

Kuuntelin taas sujuvasti noita tapahtumija elävästä elämästä...kaikenmoisija on ihmisille ja eläimille sattunnu räpiköihtemisen varrella. Yhelle immeiselle oli käynny sillee, jotta teotoranttirollonin vieressä, saman piironkin pällä oli ollu tukisukkaliimaa (muuton samanlaine purnukka, mutta sisällä paljo ärtsympää kampetta). Sitte ku immeine oli pienessä pierussa ollu baarille lähössä, se oli vuntsinnu, jotta pistetää pikkuse teotoranttija kainaloihi, ni on siellä paarilla sitte mukava istuskella hyvissä hajuissa, eikä pirukkaa niin haise sitte. Oli perhana pierussa männy purnukat sekasi, ja oli sipassu siitä tukisukkaliimapurkista "hajut" kanaloihisa.

Sitte paarilla oli alkannu hirmune kuumotus kainaloissa ja vetassu kainalot ihka nilelle. Oli pitänny hyökätä vessaa kainalon huljutuksee, ja siellä oli joku naisihmine sitte tullu huoneesee ja ihmetelly, jotta mitä sie täällä paijatta kainalot ja naamataulu punasena hehkuttelet? Immeine oli siinä jottai hätäpäissää ja muutonki päissää sopertannu vastaukseks....kuulemma ei tuo tiputansikkaa ollu sinä iltana oikee tötteröö männy. Tarina ei kyl kertonnu miten ilta muuton mäni....

Aamupäivällä mie käin omija kainaloita kostuttamassa siellä kiroilusessijon huipennuksessa eli B-kottikokkeessa. Paskamoine pasianssi oli siellä pelattavana, mutta onneksi Uuno sai arvottuva riittävästi oikeita vastauksija ja homman läpäsi rimmaa hipoen. Sanallisissa oli 3 väärin ja se oli maksimi, joka sallittiin. Kuvallisissa oli 4 väärin ja 8 ois saannu olla. Hieno juttu, jotta siitä riesasta päästiin siirtymään seuraavaan.... 

Sitte jatkan tuota peruskoululaisen aineen viimesen osan julkasuva:

Osa 4. Terveys ja luut

Terveytensä puolesta eläimet ovat ihmistä etevämpiä. Niillä on paremmat hampaat, eikä niillä ole tulirokkoa, eikä hinkuyskää vaan ne kuolevat päinvastoin onnettomuuden kautta. Naisen ruumis on tavallisesti erilainen kuin miesten. ne elävät kauemmin ja heikommin.

Ihmisen luut ovat sen puolesta hyvät, että ne eivät liho vaikka söisi liian paljon. Muuta ei ihmisestä voi sanoa. Ja vaikka ruumis olisi huonokin niin se kestää ihmisen eliniän, paitsi pitaalisilla. 

(Lainaus: Oppima-lehti)