Aamulla lenkutin polkuja myöten Kalalammen kautta Jyräänkoskelle. Keli oli aurinkoine ja mukava jolkotella hiljakseen. Otin muutaman kuvan itteni iloksi. Sitte jatkoin matkaa Mikkelintien varren pyörätietä takasin korsulle. Siinä mäni tunti tuherrellessa.

Äitimuori täytteli 80v. ja sitä käytii moikkamassa tännään Lappeenrannassa jälkikasvuston ja miniän kanssa. Mukava oli kakkuja ahtaa sissäänsä, kilistellä sampakaljaa ja jutella joutavija. Kotija ku ehittii illansuussa, latasin jo etukättee pikkusen vaikeroijen tennarit jalkateriin ja lähin pitkäkestoselle. Vetelin ensin pururataa pitkin Mansikka-Aholle ja sitte veivasin Mansikka-Ahon lenkkijä kuus kertaa ja sejälkeen hiissailin itteni takasi vissiinki sammaa reittijä pää pyörällä ja tennarit jo pikkusen vinossa. Nälkä oli jo näkökykyvä heikentänny ja jano kuulova. Pimmeetäki jo oli senverta, että seki osaltaa heikensi hijestä kirvelevijen silmämunuaisten toimintaa. Homassa mäni reilut 2h, mikä oli tavoteki. Eksyin kuitenki sitte onnellisesti kotija ja alotin ruuvan ja juoman konehuoneeseen ahtamisen. Marisemistaki pikkuse olisi, mutta isommat marinat jätän nyt seuraavaan kertaan.

Ens viikolla olis vielä tiistaina tarkotus vejellä niitä kilsan vetoloita, mutta huomine näyttää, jotta tulleeko siittä hommasta mittään. Jolkotellessa oli aika ajatella pikkuse järkevijä ja suurimmaksi osaksi järettömijä. Tuli muunmuassa mielee tuon edesmenneen rapakontakasen hoilaajatähen Mikko Jaakonpojan kauheusleikkaukset. Luulisin, jotta suomalainen metsuri pystysi sammaan lopputulokseen moottorisahalla ja kirveellä tai vaikkapa pelkällä kirvesvarrella ja paljo noppeemmassa ajassa sekä murto-osalla siitä rahamäärästä, jonka Mikko-poika joutu noille veittimiehille pulittammaa. Lopputuloski oli kyllä semmonen, jotta miuta tuo naamavärkki pikkusen kyllä hirvitti, ja eikö se Mikkoki sermijen takana ja rätit naamavärkin peittona elelly sen jälkee vallan ylenmääräsesti. Paljonkohan miulla pitäs ylimääräsijä tinareita olla, ennenku alkasin naamatauluvani maksusta silvottamaan. Nuorempana sitä kyllä siliteltiin muistaakseni usijammanki kerran kylillä ihka ilmasiksi, ja nyt mie oon toistaseks kyl hyvin tyytynny tähän tulokseen ja luulisin, jotta se tässä pysyykin. Luonto kyllä antaa joka vuosi siihe ihan ilmasta rypytyshoitovahoitova, ja jos se ei riitä ni ei muuta ku kylille nakkkikijoskin jonnoon ja siellä kyllä ylleensä silittäjiä on piisannu...

1284919110_img-d41d8cd98f00b204e9800998e