Alotettaa tää viikonlopun kirjallinen selvitys Uunon "normaalijutuilla".

Tössimiset

Mökillä kähistiin koko viikonloppu ja vasta äske ratsasteltii ruunalla kotija. Pahin tössimine käi lauvantaina kun jo vajaalla hapella pitkistä juoksulenkeistä ja polttopuihen rahtauksesta ja niijen pilkkomisesta rupesin tirektiivivessan ylitäyttynyttä paskan ja kusen sekasta astijaa nostelemmaa sille varatusta keskeneräsestä montusta ylös. Toinen jalka piti pistää sinne n.70cm syvän montun pohjalle ja toine jättää ylös, jotta ois ollu mahollista täysinäine kusilaari sieltä nostella. Mie alotin homman pikkuse huolimattomasti ja kusisaavi paino yllättävän paljo ja pikkuse huonossa asennossa sen alareuna tössähti montun reunaa ja miulla sopiovasti selässä niksahti (onneks ei vielä päässä). Mie lensin muontun reunaa vasten selällee ja kusilaarin sisällöstä osa lenteli Uuno-Collection vapaaajan vaatekerran päälle. Haju oli kyllä sitä ihtijä eli paskaa ja kusta....muutaman raikuvan manauksen kerkisin kiljahtaa ja se autto heti. Sain sen perhanan kiulun sieltä loppujen lopuksi nostettuva, mutta puolet sisällöstä oli jo pulputellu sinne montun pohjalle ja osa Uunon rinnuksille.

Toisen tössimisen tai tössimisyrityksen oli tehny jotkut muut, jotka mie kyl pesäpallomailan kanssa haluvasin yhyttää. Ruunasta oli nimittäi yritelty tai jo pihistelty menovettä. Määrästä en tiije, mutta tännää ku aamusella Astan kanssa ruunalle seilattii aamulenkille ni ruunan kauralaarin korkki oli auki ja ulommainenki luukku ihan levällää. No huomenna mie soittelen nuille Lappeen miliiseille, mutta eipä siitä taija sen isompija korvauksija olla Uunolle tulossa.

Reenit    

Perjantaina töijen jälkee latasin lenkkisortsit niskoille ja remmit ja rensselit päälle ja lähettii täyttä ravija mökille. Asta jäi Taavetin Cityyn ostelemaan ruokija ja palautusjuomija ja mie lähin latomaan Haimilanrataa kohen. Tunnin meinasin tallova ja sinne kerkisin 40 minnuutissa ja sitte lähin vielä takasipäin ja käin Meijerin kohilla kääntymässä. Hyvä reeni. 

Lauvantaina kipasin aamupäivällä kolmevarttisen eli lönkkäsin pikkusen Satun makijoilta Taavettii päin ja sitte nykäsin suitset tiukalle ja käännähin takasin. Vielä jatku etukeno. Illalla sitte vetelin 1.30h eli Taavetin Cityyn ja siitä jatkoin vielä lähes Cityhautausmaalle ja sieltä käännähin takasin. Molempijen terassijen kohilla kannustus oli kova: Hullu-huuvot raiku Uunon perässä vielä pitkään. En kehannu vanhuuttani nytkää jäähä kinailemmaa huutajien kanssa ku näillä olkapäillä kinnaaminen ei kannata vaan saapi oman nokan ruvelle. Edellen oli etukeno ja melkonen.

Sunnuntaina sitte jo aamulla kenon suunta oli kääntynny ja se oli jo vihdoin ootettavissa. Mulla oli ennakkoon tarkotus juosta tällä viikolla ennätysmäärä ja se tuli tehtyvä vaikkakin takakenossa. Aamulla vejeltii Astan kanssa tunnin lenkki Lankisen Repelle ja takasin. Meinattii käyvä vettä ruinaamassa kun ei ollu juomija mukana, mutta ei käyty vaan tultiin väsyksissä ja janosina takasin. Sitte mökille seilaten ja hyyssin rappusten tekkoon. Iltapäivällä valmistuvuin kovasti juomalla 2h:n "juoksusessijoon", ja jo ennakkoon tiesin, jotta mittään lasten leikkiretkijä ei oo ootettavissa. Senverta oli jo erinäisjä tuntemuksija ja happoja jalkoloissa viikon lenkeistä ja mökillä tuherruksista. Lähin Haimilan kylän läpi ja halttasi jo ekassa ylämäjessä 1,5 kilsan kohilla. Oli pelkkää vettä mukana ja ne loppu jo 15kilsan kohilla ku olin takasipäin tullossa. Piti välillä hyppijä tasajalkaa, ku muuton ei ois ilenny juoksuksi retkijä merkata, kun juostessa pittää olla molemmat jalat yhtäaikaa ilmassa. Jos näin ei oo, se tulkitaan kävelemiseksi, mitä se ilman noita tasajalkahyppyjä ois ilmanmuuta ollu. Mie merkkasin homman kuitenki juoksuksi. Viikon satsi oli 11.15h, mikä mulle kyllä kelpaa.

       1281900214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e      1281900181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uuno hyytymisen partaalla aamulenkillä. Piti käyvä tuo 1918 sotatilanteen muistomerkki katsastamassa mitä siinä kyltissä lukkee.

Uunon vapaajan vaatetus-Collection

1281900143_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä testailen käyttöolosuhteissa +30°C:ssa vapaa-ajanasustekokonaisuutta, josta tullee todennäkösesti kova juttu vaatetusmarkkinoilla ens kesänä. Vaate-kokonaisuus on erittäin edullinen:

Sukat (alunperin valkoinen, nyt jo "puhtaan harmaa" tennissukka a' 50 cent/pari, ja päällä äitin neuloma villasukka, hinta 10eur (töitä ei huomijoitu))

Kengät (Nokijan talvisaapas nro:45, virman ponsoroima =lähes ilmainen)

Kalsarit (Uuno on aikasemmassa elämässä vissiin ollu haulikkoammunnoissa maalitauluna, senverta reikävoittoset on mökkikalisongit, eikä nillä rahallista arvova ole ennää centinkään vertaa)

Käsineet (Näppylähanskat a' 50cent/pari)

Herhiläisverkko (Alennusmyynistä, muistaakseni n. 3 eur)

Kokohaalarit (Isukin perintökalut ja kivityömiehen hommissa pikkuse jo rispaantuneet, joilla ei ennää oo ku tunnearvova, eikä niitä rahassa voi mitata ensinkään)  

Hinta: Asukokonaisuuvelle tulee hintaa noin 14 eur (ilman villasukkija 4 eur). Ei paha?

Paukku on luvannu lisäksi toimittaa vihreitä toppahaalareista tekaistuja shortseja lukemattoman määrän, jotka ilmeisesti on sovelijaita niin kesä- kuin talvikäyttöön ja myrkynvihreä väri sopii myös yläkuvan kokonasisuuteen.