Jeps, tiistai-aamuna meinasi tuo ennustus sitte tuosta "viimesestä rypäsystä" heti toteutuva. Mie oon ettiny sitä perkelleen pyörän valova jo usiamman viikon, mut ei vaa löyvy. No tiistaina oli tarkotus männä töijen jälkee mökille ja aamulenkin meinasin tehä ajoissa. Olin jo ratalla lintusatulan kanssa puol tuntija enne kukkova...oli vielä ihan pilkkopimijää. No heijastimia virittelin jokahissee mahollissee paikkaa, että joulukkuusi jäi kyllä toiseksi, mut sekkää ei riittäny. Tässä iha lähinurkilla oli jollaki kiire letuntekkoo ja se meinasi heti kotiportillaa tekasta miusta ekan letun....tuli pihalta vissiin ne letut mielessä autolla täyvellä hönkällä tielle ja ku omalla kaistalla oli autoja tienposkessa ni ei muuta ku toiselle kaistalle, jonka reunassa mie lintusatuloin....siinä ei miun joulukuusivarustuksesta ollu mittää apuva...tulin ihan asvaltin reunaa mut auto ja kuski puski vaa päälle letun kuvat silmissä...miulla ei ollu muuta jälellä ku paahtaa ojaan...perkele...eikä se ees pyvähtyny...mie jäin siihe sitte nyrkkijä puimaa, ja kirovammaa. Eihä siinä mittää sen kummempaa käyny, mut pyyhkäsin päivällä heti hakemaa niitä lisävaloja ku tuo oman ottalohkon valaistus ei näköjää riitä ennää mitenkää ees pyöräilyyn...Saldo 0.55h avg 107.

Sitte töijen jälkee mökille kopukan nykivällä kyyvillä. Asta jäi taas kaupoille ja mie teppasin tennarit jalassa ekaks Satun makijoille ja siitä loivasti kylkimyyryvä oikialle ja Luumäjen kirkolle...ja siitä normikurvi vasemmalle Suo-antilan suuntaa ja pv-aseman ohitte. Haimilan risteyksestä sitte vasemmalle ja kylän läpi Kivijärven rantaan. Jalat oli perhanan kipijät vielä siitä viikonlopun Jyvähommasta, vaikka päivällä oli vielä 1h hieronta Caron käsittelyssä. Sitte ku järvi ylitettii, oli jo aika myöhä ja aurinko laski justiisa ja napsasin palauttavan helttaan siinä veneillessä ja monta kuvvaa...tuli hienoja. Ja sitte saunan lämmitykseen ja lissää muutama paluttava...oli Uunon ja Astan juhlapäivä. Saldo 1.35h avg 119.

Tännää tuli taas nukuttuva pitkää aamulla ja sitte silpasin tas tennarit tanaan ja venneilyhommiin ja sitte tallustin kuutostien viertä ekaks tuonne Meijerille. Nyt oli jalkojen lihakset ja Uunon pää senverta jo eilisitä hieronnoista ja saunomisista pehmenny, että meno maitto hienosti. Meijeriltä silvottii sitte Kirkolle ja siitä vetelin Hirvikallion suuntaan. Siellä lammaslauma ja laumassa oleva yks mustalammas pääs Uunon säikähyttämää oikee makiasti. Ne oli pellon reunassa kytiksellä sillee et mie en niitä nähny ja ihan omissa ajatuksissani juoksentelin loivaa alamäkijä aijan viertä. Sitte perhana takavasemmlta kuulu semmone helkatinmoine määkäsy ihan kohilta ja parikymmentä lammasta painaa hölkällä miun takana aijan viertä pitki....kyllä perhana säikähin... Sitte käänniyn pikkuse ennen Hirvikallion linkkijä takasi Kirkolle ja siitä Suo-anttilan suuntaan ja Haimilan kylän läpi taas rantaan. Saldo 1.55h avg 119.

Mökillä sitte ruokailuva ja juomailuva ja konesaha käyntii ja kirves mukkaa ja polttopuijen tekkoo. Sitte oliki jo kotijalähtö ja myöhää kotona. Innoissani siitä uuvesta valovekottimesta ajattelin viel illansuussa käyvä pikkusella pyöräilyllä ja rupesin sitä valova virittelemää. Ei ois perkele kannattanu...ei tullu lasta eikä paskaa koko hommasta. Hermot vaa alko mänemää. Ei lamppu toiminu..ei sitte millää....mittailin jo kaikki patteritki ja kunnossa olivat, mutta siihe korjaushommaa ei hermot eikä aika nyt riittäny. Huomenna käyn syöttämässä sen mitä siitä vekottimeta on jälellä sille myyjälle kakkine laskuineen.

Löysin onneksi vanhan kauvan etityn ottalampun ja totesin, että se onki parempi vekotin ku tuo pyöränvalo...Sillä näkkee sykemittarin lukemat tangosta ja sen voipi muuteki suuntailla sinne missä valova tarvihtee, vaikka ommaa ohtaansa...Saldo 1.10h avg 114.

1253127978_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  

Arvatkaa oliko mukava eilen illala näissä valoissa mökille könytä...paremmasta ei välijä! Oli metkaa!