Huh-huijaa, viiko alko ja viikonloppu loppu. Pitkänlaiseksi venähti tämäki päivä. Justii tultii jälkikasvuston kansa siivouskeikalta Luumäjen suunnalta.

Torstaina kasvusto sai mopon taas käyttöösä pitkästä aikaa ja perjantaina tuli sakot ylinopeuvesta, että kerkisi yhen päivän ajella, ettei mistää tullu sapiskaa...oli aika pitkää ajelu laillisesti. Kymenlukolta oli saanu hyvät vauhit (54km/h) ja päristeli tutkaan. Voi hitsin hitsi, maksaja on kyl uuno ite...No eipä siinä paljo puhumiset, torumiset, eikä muutkaa tunnu auttavan...eikäpä noita nyt mitää ees yritettykää, mut kasvuston on tuo 50 euron rikesakko kyllä korvattava omalla työllä joka ainut sentimo.

Töijen jälkee vetasin pyörällä allakan mukasen pikkusen palluulenkin. Saldo 0.45 h avg 115.

Oottelen kovasti jo kärpäsiä ja kesää. Mökkireissuki saattaa olla vasta sitte esissä ku jäät on lähteny, mut johan se on kohta käsillä...Laitan tuohon pikku kuvatuksen viime kesältä, ilta oli sieltä parhaimmasta päästä...

Senverran on uunolla ollu kuitenkin henki päällä, että sen runosuoni ja ottasuoniki on sykkiny vielä lähes entisee mallii. Julkasen teoksesta yhen otoksen, joka sopii tähän päivään hyvin:

"Kuuluu ulkoo linnun ääni, sekallako on mun pääni? Täytyy vissii lopetaa tänää, ettei tuu muijen kans kränää". Lähde: Uunon Parhaat, 2009. 

(Uunolla oli tuosta yhestä sanasta (muijen) aallinenki versio ekassa otoksessa, mutta se olisi saattanu aiheuttaa etu- ym. ristiriitoja kotona, joten se laitto tuohon toiseen otokseen eellisen version, puhtaaksikirjottajan huomautus)