Aamulla näin jonkun perhanan painajaisen...varmaan siitä eilisestä ristipäämeisselistä...En enää muista, mutta klo 04.10 viskasi ukon hereille. Ei siinä enää auttanu muu ku nousta ylös ku runko niin käski. Onneksi ei tuo oma meisseli oo ristipää...siinä ois varmasti ainaki osa tuosta jälkikasvustosta jääny tekasematta. Keittelin kaikessa rauhassa aamukahvit ja pari palaa ruista, juustova ja mysliä huiviin ja viimesenä polvilumpiolasebot. Niijen jälkeen ilalla kesken jääneet rättisulkeiset jatkuivat pyykkiläjän pesukoneesta rumpuvatkaimeen siirrolla...Sitte rupesin taas mulle NORMAALEIHIN (muille epänormaaleihin) rensseleijen päällelaittoon: Siihe asti kaikki näytti lupaavalta ku tuli nuijen päälyhousujen vuoro...ne perhanat mie onnistuin vetasemaan väärinpäin jalkaan... No nehän kiristi pirusti tuosta ristipään kohalta ja pakko ne oli kääntää oikeinpäin...puseroo ei välttämättä ois tarvinnu. No ei siin ollu viel kaikki...homma jatku normaalisti ja kaikki loput romppeet tuli okeinpäin, mut se perkelllllleen sykevekotin jäi kokonaa pois...Ei muuta ku taas koko yläkerran varustus kokonaa paljaaks ja remelin kasteluun ja anturi paikalleen ja varustus taas takasin....Mie kyl nyt taijan tietää tuon hyvän kaverini Olan hyvän kunnon kaks salaisuutta...Niistä on monasti jo keskusteltu ja voin mie ne tässä paljastaaki...TOINE ON TEMENTIA...Meillä jo tementian alkuasteen ohittaneilla vanhuksilla tulee tuota reeniä vähintään tuplasti näijen rättien päällepanon kanssa verrattuna normijärkiseen ja -muistiseen nuorempaan....Miusta tuntuu, että miehän alan tällä reenimäärällä ja rättivaihtomäärällä kuntotuva väkisin. JA SE TOINE ON PAPERITANKKAUS. Muistan viel hyvin ku Frankfurtisa se enne maratoonia mössötti urheilukassin sisällöstä sporttipatukkaa kaikkine päälypapereinee suuhusa. Mie kattelin pikkusen aikaa sitä touhuva ja tokasin, että meilläpäin nuo paperit ruukataa ottaa enne suuhupanoa pois...En muista mitä se sano, mut tais se syyvä ne kaikki miun sanomisista huolimatta ku homman oli alottanu ja paljasti toisen salaisuutesa. Se ei kyl jätä mitää puolitiehe minkä se alottaa ja se on hyvä se. Voipi se kyl olla et se oli sillo semosessa tementiassa et se ei muistanu paperia ottaa pois tai sit se ei nähny...Pittää vissii kautta rantain kysellä tuosta hommasta viel lissää ku sen yhytän seuraavn kerran. 

Sit viriteltii juoksukone peruskauralle ja taistoon. 76 Vee tuli takatullessa vastaa ja mie sipasin hupun ja hatun ja tukan pois silmiltä ja huikkasin huomenen ja molemmat jatkettii suuntiisa. Saldoksi tästä aamukohellukseta tuli 0.50 avg 134.

Ratsukolla tuuniin ja siellä vaakakurmootusta. Päiväsellä oli tunnin vasemman takajalan hieronta jä ähinät sivutuotteena. Kuitaukselta taas ratsulla kotia ja lenkkirensselit HARKITEN niskaan...nyt en halunnu enää tuota ammusta sambaa samalla sapluunalla toimittaa ja siitä vaikiasta tehtävästä suoriuvuin nyt ihka puhtosesti. Taistelussa vuorossa 10 verr + 20 min kiihytys 145 -> 158 + 10 verr.

Taistelun jälkeen vielä ratsaille kohti Nastolaa ja Hinkiismäkeä. Ysiltä onnelliseti kotona ja päivä kelkassa. Ja lopuksi veilä Uunon runokokoelmasta ote:

"Kukko kiekui, kone yski, äijä sentää vielä ryski". (Lähde: Uunon parhaat, 2009)